Başkan Barzani, Diaspora Kürtleri Konfederasyonu yöneticileri ile görüştü

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani, Erbil’deki kongrede seçilen yeni Diaspora Kürtleri Konfederasyonu yönetimi ile bir araya geldi.  

Kürt Diasporası Kongresi 4-5 Aralık 2021 tarihleri arasında başkent Erbil’de gerçekleştirildi.

Kongrenin ardından Diaspora Kürtleri Konfederasyonu yönetimine seçilen isimlerle bir görüşme gerçekleştiren Başkan Mesud Barzani, kongrenin başarısını ve yeni yönetimini kutladı.

Yurt dışında yaşayan Kürt toplumunun örgütlendirilmesi ve koordinasyonu konusunda yürütülecek çalışmalar için yeni yönetime başarıla dileyen Barzani, “Kürt ulusal davası tüm hizbi ve şahsi çıkarların üstündedir. Parti sadece, daha büyük amaçlara hizmet etmek için bir araçtır” dedi.

Kürt halkının barış ve dostluk mesajına dikkat çeken Başkan Barzani, Kürt diasporasının Kürt halkına karşı uygulanan soykırım ve haksızlığın tanıtılması konusunda etkin bir faktör olmasını beklediklerini dile getirdi.

Başkan Barzani, Kürdistan özgürlük hareketinin tarihine, Kürt halkının iradesine ve zorbalığa karşı kendi kimliğini savunma mücadelesine değindi ve ülkeden uzakta da olsa her zaman halkına destek veren Kürt diasporasına teşekkür etti.