Kürdistan Bölgesi’nde mobil ekipler aşılama yapacak

Haber Merkezi - Kürdistan Bölgesi, kış aylarının başladığı şu günlerde yeni Covid -19 dalgasını önlemek amacıyla bugün 12 yaşından büyük öğrenci ve öğretmenler ile eğitim personelini aşılamaya yönelik mobil aşı birimlerini devreye soktu.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, düzenlediği basın toplantısında her biri kişiden oluşan 12 mobil birimin aşılamada görev alacağını ve program iki ay süreceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nde yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte, neredeyse her gün yüzlerce yeni vaka bildiriliyor.  Edinilen bilgiye göre bazı hastaneler yoğun hasta sayısı nedeniyle kapasitelerini aşıyor.

Kürdistan Bölgesi’nin koronavirüsle mücadele için uygulamaya aldığı yeni kurallar dizisine göre tüm öğretmen ve öğrenciler 1 Aralık'a kadar aşılanacak.  Ayrıca bütün devlet memurlarının da 1 Ocak 2022'ye kadar aşılanması planlanıyor.

Irak geçen hafta koronavirüs aşısının 12 yaş ve üstü çocuklar için kullanıma sunulacağını duyurmuştu.

Irak’da bugüne kadar Kürdistan Bölgesi de dahil olmak üzere pandeminin başlangıcından bu yana 2 milyon 61 bin 222 vaka tespit edildi, 23 bin 297 kişi hayatını kaybetti.