Liderlerden Ezidi Cema Bayramı vesilesiyle mesaj

2 saat önce
Etiketler Ezidi Cema Bayramı Kürdistan Bölgesi Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Başkan Mesud Barzani Başbakan Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Her yıl Ekim ayında kutlanan Ezidilerin dini Cema Bayramı vesilesiyle Kürdistan Bölgesi liderleri yayımladıkları mesajlarda Ezidelirin haklarının korunması ve birlikte yaşam kültürünün güçlendirilmesine vurgu yaptı. 

Ezidi Kürtler her yıl 6-13 Ekim tarihleri arasında en büyük dini bayramları olan Büyük Cema Bayramı'nı kutsal  Laleş İbadethanesi’nde bir araya gelerek kutluyor. Cema Bayramı ve ya 'Şeyh Hadi Cema Bayramı' kutsal yerlerinin ziyaret edildiği bir hac havasında kutlanıyor, ayinler düzenleniyor.

Bayram vesilesiyle Kürt liderler de yayımladıkları mesajlarda birlikte yaşam, hoşgörü kültürüne vurgu yaptı ve Ezidilerin haklarının korunacağı sözünü yineledi.

"Acınıza da sevincinize de ortağız"

Başkan Mesud Barzani, Cema Bayramı  mesajında "Ezidi kardeşlerimin Cema Bayramı vesilesiyle, Ezidiler’in Miri, Baba Şeyh, Ruhani Meclisi ve Kürdistan'daki ve dünyadaki tüm Ezidi kardeşlerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"Acınıza da sevincinize de ortağız" Mesud Barzani, "Şengal’de ve Ezidilerin yaşamının normalleşmesinin önündeki tüm engeller ortadan kaldırılmalıdr. Bu vesileyle Kürdistan'da bir arada yaşama kültürünün daha da güçlendirilmesini, Ezidi kardeşlerimizin bayramlarını huzur ve mutluluk içinde kutlamalarını temenni ediyorum" dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de yayımladığı mesajda dünya, Irak ve Kürdistan’daki tüm Ezidi Kürtlerin Cema Bayramını kutladı ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diledi.

"Ezidi vatandaşlarımıza hak ve taleplerinin destekçisi olmaya devam edeceğimizin güvencesini veriyoruz"

“Umarım bu bayram ve tüm bayramlar güzel anıların canlanmasına vesile olur” diyen Neçirvan Barzani mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ezidi vatandaşlarımıza onların hak ve taleplerinin destekçisi, savunucusu olmaya devam edeceğimizin güvencesini veriyoruz. Ayrıca Kürdistan Bölgesi her daim  tüm dini ve etnik oluşumları ile birlikte yaşamın ülkesi olacaktır. Herkesin bayramı kutlu olsun, her yıl bereketli ve mutlu olsun."

Öte yandan Başbakan Mesrur Barzani de yayımladığı mesajda, Kürdistan ve dünyadaki tüm Ezidilerin, Ezidi Miri, Baba Şeyh ve Ruhani Meclisi’nin bayramlarını kutladı ve esenlikler diledi.

"Ezidilerin meşru haklarını her zaman destekleyeceğiz" 

 Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Ezidilere desteğini yinelen Başbakan "Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Ezidilerin meşru haklarını her zaman destekleyecek ve onlara hizmet etmeyi birinci görevi olarak görecektir. Herkesin Cema Bayramı kutlu olsun" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli