Kerkük Valisi Rakan Cuburi hakkında suç duyurusu

Kerkük (Rûdaw) – Kürt milletvekilleri, devlet ve kamu mallarını seçim kampanyaları kapsamında kullandığı gerekçesiyle Kerkük’ün vekaleten atanan valisi Rakan Cuburi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rûdaw’a konuşan Kerkük Milletvekili Cemal Şükür, dün Kerkük’te açılışı yapılan Valilik binasının açılışının seçim sürecine denk getirildiğine dikkat çekerek, “Açılışın bu sürece denk getirilerek yapılması kamu ve devlet malını kendi seçim propagandaları için kullanıldığı anlamını taşıyor. Biz de bu esasa bağlı olarak Yüksek Seçim komisyonunda suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunun diğer kopyalarını da Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Parlamento Başkanlığı, Yüksek Adalet Kurulu ile Birleşmiş Milletlere gönderdik” dedi.

Kerkük Valilik binası 2013 yılında dönemin Kerkük Valisi Necmettin Kerim tarafından temelleri atıldı. 2017’ye kadar projenin yüzde 85’i tamamlandı.

Seçime günler kala Rakan Cıburi’nin talebiyle valilik binası düzenlenen bir törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törende Rûdaw muhabiri Herdi Muhammed’in, “açılış sırasında önceki dönem idaresine atıfta bulunmadınız, malum söz konusu projenin temelleri o dönemde atıldı” sorusunda Cuburi, “Bu benim işim değil” diye yanıt vermişti.