FLAŞ – Nusaybin’de son durum!

06-10-2015
Ömer Faruk Baran
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Mardin Nusaybin HDP Mazlum - Der
A+ A-

Nusaybin (Rûdaw) – Mardin’in Nusaybin ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bu sabah saat 06:00'da sona erdi.

 

Sokağa yasağa çıkma yasağının uygulandığı 5 günlük süre zarfında Ahmet Sönmez (54) ve Şahin Turan (27) adlı iki kişi öldürüldü.

 

Sokağa çıkma yasağından dolayı defnedilemeyen cenazeler bugün saat 15:00'te düzenlenecek kitlesel törenle defnedilecek. 


Rûdaw'a konuşan HDP Mardin milletvekili Enise Güneyli, Nusaybin'in kültürel ve siyasal anlamda Kürdistan'ın önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

''Cizre, Silopi ve Şemdinli'de de benzer baskılar gördük. Türk devletinin amacı Kürdistan'daki direniş kalesi olan merkezlere baskı uygulayarak oraları boşaltmak. Kürtler'i göçe zorlayarak onları kısa sürede asimilasyona tabi tutmak istiyorlar.''

Rûdaw’a konuşan Mazlum-DER yöneticisi Sinan Kızılkaya ise sivillerin yaşadığı alanda ağır silahların kullanıldığını, çatışan tarafların savaşı bir an önce sivil alandan çekmeleri gerektiğini söyledi. Kızılkaya, ''Daha önce de savaşı sivil alanlardan çekmeleri için hem PKK'ye hem Türk devletine çağrılarda bulunduk. Fakat ne yazık ki çağrılarımız karşılık bulmadı ve Nusaybin'de de siviller öldü'' şeklinde konuştu. 


Çatışmaların sivillerin yaşadığı alanda sürmesi durumunda seçim sonuçlarının da şaibeli olabileceğini belirten Kızılkaya, şunları ekledi:

 

''YDG-H kazdığı hendekleri kapatıp kurduğu barikatları kaldırmalı ve devlet siyasi tutuklama operasyonlarına son vermeli. Sivillerin can güvenliğinin tehlikede olduğu bir yerde güvenilir seçim sonuçları elde edilemez.''

7 Haziran'daki genel seçimde Nusaybin’de HDP %90.4, AK Parti ise %6.5 oranında oy almıştı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli