KYB, Mele Bahtiyar’ın kurumuna el koydu

Dün 12:07
Etiketler KYB Mele Bahtiyar Çawdêr Aydınlar Kurulu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de KYB’nin Mele Bahtiyar’ın sahibi olduğu Çawdêr Aydınlar Kurumu’na el koyduğu bildirildi.  

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Yüksek Meclisi Eski Üyesi Mele Bahtiyar’ın sahibi olduğu ve yönettiği kuruma el konuldu.

Kurumda bulunan personeller uzaklaştırıldı ve Süleymaniye’deki güvenlik güçlerinin kuruma ait tüm mal varlığına el koyduğu duyuruldu.

Çawdêr Aydınlar Kurumu, konuya dair bir açıklama yayınladı ve “Bizler Çawdêr Aydınlar Kurumu bu kararı şiddetle protesto ediyor” dedi.

Açıklamada söz konusu girişim “yazma, görme ve vicdan özgürlüğüne karşı tehlikeli bir adım” nitelendirildi.

"Kuruma başka yer tahsis edilecek"

Öte yandan KYB Mali Bürosu ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Çawdêr Aydınlar Kurumu şu anda KYB’nin kontrolü altında bulunmaktadır ve tüm ihtiyaçları KYB Mali Bürosu’nca karşılanmaktadır. Öte yandan kurum sorumlusu artık bir KYB üyesi değildir.

Çawdêr Aydınlar Kurumu, örgütlenme çalışmaları için kullanılacak olup Süleymaniye’nin gelişmesi ve halkına hizmet etmek adına kurum için başka bir yer tahsis edilecektir.”

Mele Bahtiyar, KYB’nin 2023 yılında gerçekleşen kongresine katılmamıştı.

Bafıl Talabani’nin başkan seçildiği kongreye dair o dönem Rûdaw’a konuşan Bahtiyar, “İki sene önce KYB’nin 4’üncü kongresinde KYB’nin özgürlük değerlerinden uzaklaştığını hissetmiştim. Aynı zamanda KYB yavaş yavaş gençlik ruhundan ve özgürlükten mahrum kalıyor” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli