Irak’ın Avustralya Maslahatgüzarı’ndan Rûdaw'a övgü: Gurur duyuyoruz

Dün 10:24
Etiketler Rûdaw Medya Grubu Deli Bal Hangwini Hoşber
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rûdaw'ın "Hangwini Hoşber" (Deli Bal) adlı belgesel filmi, uluslararası festivallerde büyük başarı göstererek iki Amerikan Tele Ödülü ve Hindistan'daki Atvikvaruni Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kısa Belgesel Film Ödülünü kazandı.

“Hangwini Hoşber” adlı belgesel, yabani balı çıkarmak ve indirmek için bambu ağaçlarıyla Himalayalar'ın yüksek dağlarına tırmanan Nepal'deki bir grup köylünün hikâyesini anlatıyor.

Rûdaw’a konuşan Irak’ın Avustralya Maslahatgüzarı Yarub Anbaki, Rûdaw'ın "Hangwini Hoşber" adlı belgesel filminin uluslararası arenalarda büyük başarı göstermesini överek, “Rûdaw'ın uluslararası bir platformda olmasından ve bu kadar gelişmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

“Rûdaw, Kürdistan'da ortaya çıktı ve Himalayalar'a ulaştı; şimdi de izleyicilerini aydınlatmak amacıyla bir kültürel çeşitlilik yaratarak kanguruların diyarına ulaşıyor” diyen Yarub Anbaki, “Nepal'den Avustralya'ya kadar insanlar Rûdaw'ın çalışmalarını beğendi, bu da Rûdaw'ın uluslararası arenada olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Dağların ülkesi Nepal’deki arıcılar ve bal toplayıcıları kendi tabirleriyle belirli zaman aralıklarıyla "deli bal" avına çıkıyor. Rododendron adlı orman gülünden beslenen arıların ürettiği balı tüketen insanlar çok güçlü bir şekilde etkileniyor.

Toksik maddeler de içeren bu özel bal, fazla tüketildiğinde halüsinasyonlardan sarhoşluğa hatta zehirlenmelere kadar pek çok etkisi oluyor.

Nepal'in başkenti Katmandu’daki doktorlar hastanelik olan vakaların genelde 24 saat içerisinde taburcu olduklarını söylüyor.

Belgeselin, bu yıl 14 Ekim'de Avustralya'nın Melbourne kentinde yapılması planlanan film festivalinde dört gün boyunca gösterilmesi bekleniyor.

“Deli Bal” belgeseli

Nisan ayında yapımcılığını Rûdaw Medya Grubu’nun üstlendiği "Deli Bal" adlı belgesel film, Hindistan'da düzenlenen Atvikvaruni Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kısa Belgesel Film ödülünü kazanmıştı.

Ayrıca, 54. Tele Ödülleri'nde Rûdaw, 56 ülkeden 13 bin yarışmacı arasından yedi altın, gümüş ve bronz ödül kazanmayı hak etmişti.

Daha önce yapımcılığını Rûdaw Medya Grubu’nun üstlendiği belgesel film (Koroway), 23 Nisan 2024'te Dünya Webby Ödülü'nü kazanarak 13 binden fazla başvuru arasından seçilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli