Azadi Hareketi Genel Sekreteri Fevzi Bulgan istifa etti

Erbil (Rûdaw) - Azadi Hareketi Genel Sekreteri Fevzi Bulgan, sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladı.

Fevzi Bulgan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yıllarca hizmetkarı olduğum, onunla fikrî ve manevi dünyamı zenginleştirdiğim Azadî Hareketî Genel Sekreterliği'nden istifa etmiş bulunuyorum. Kendilerine başarı ve selamet diliyorum” dedi.

Kürt Dil Hareketi’nin (HEZKURD) öncülüğünü yapan Bulgan, bundan sonra HEZKURD çatısı altında çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Bulgan, “Azadi Hareketi ve Kürt Dil Hareketi ile istişareler sonucunda Kürt Dil Hareketi’nin bağımsız ve tarafsız bir şekilde çalışmalarını sürdürmesi amacıyla istifa kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Azadi Hareketi’nin Genel Sekreterliğine önceki Genel Sekreter Yardımcısı Metin Pirani’nin seçildiğini belirten Bulgan, Azadi Hareketi’nin Kürt milletinin çıkarlarını kendi örgütsel çıkarlarından üstün tuttuğunu ve istifa kararının da bu bağlamda alındığını vurguladı.

Bulgan sözlerinin devamında, şu ifadeleri kullandı:

“Kürt Dil Hareketini şahsımın öncülüğünde Azadi Hareketi yönetimi ve gönüldaşları ile beraber başlattık ve Azadi dışındaki arkadaşların katılımı ile birlikte yürüteceğiz. Azadi Hareketi’nden istifa etmem ve Kürt Dil Hareketinde çalışmalarımı yürütmem benim kişisel kararım değildir. Azadi ve Kürt Dil Hareketi yönetiminin ortak kararıdır. Aslolan milletimizin maslahatıdır. Milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Fevzi Bulgan, Kürt Dil Hareketi’nin Kürtçe’nin resmi dil olması, anadilde eğitimin ve değiştirilen yer isimlerinin iadesi konularına yoğunlaşacağını belirtti.