Ezidi Kürtlerin kampında yangın: Çok sayıda çadır kül oldu

06-08-2019
Rûdaw
Etiketler Zaho Çemişko Kampı Ezidi
A+ A-

Zaho (Rûdaw) – Duhok’un Zaho ilçesinde bulunan ve Şengal göçzedelerin yaşadığı Çemşiko mülteci kampında yangın çıktı çok sayıda çadır küle döndü.

 

Bu gün sabah saat 06:30 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle Çemşiko mülteci kampında yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan yangında çok sayıda çadır yanarak kullanılmaz hale geldi.

 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

 

 

Rûdaw’a konuşan Kamp Müdürü Mamun Abdi, “Yangın saat 06:30’da başladı. Yaklaşık 20 çadır yandı, çok şükür can kaybı yok ancak maddi hasar oldukça fazla. İtfaiye yangını kontrol altın almaya çalışıyor”dedi.

 

Kürdistan Bölgesi Ortak Kriz Merkezi Genel Müdürü Hoşeng Muhammed de Rûdaw’a yaptığı açıklamadı, “Yaptığımız araştırma sonucu yangının saat 6’da çıktığını tespit ettik. Yapılan incelemeler sonucu yangın, elektrik kontağından çıkan kıvılcımlardan dolayı ortaya çıktığını saptadık. Çok şükür müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı” diye konuştu.

 

 

Ortak Kriz Merkezi ekiplerinin olay yeri incelemelerini sürdürdüğünü dile getiren Hoşeng Muhammed, “Yangın sonucu yanan çadırların yerine yeni çadırlar kurma çalışmaları başlattık. Ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisinde göçzedelere yardımcı olmaya çalışıyorlar” ifadalerini kullandı.

 

Olayda can kaybı yaşanmaması teselli oldu.

 

 

Kürdistan Bölgesi genelinde 38 mülteci kampında yaklaşık 1 milyon 100 bin mülteci ve göçmen bulunuyor. Yangının çıktığı Çemşiko kampında ise 4 bin 718 mülteci kalıyor.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli