Kızılhaç: Hol Kampı’nda durumlar çok kötü

06-07-2019
Rûdaw
Etiketler Hol Kampı Kızılhaç Rojava
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Rojava’daki göçzedelerin durumunun kötüleştiğine dair uyarıda bulundu. Kızılhaç Komitesi, IŞİD’e mensup olan yabancı ailelerinin kendi ülkeleri tatafından kabul edilmesini istedi.

 

ICRC Ortadoğu Direktörü Fabrizio Carboni, 100 bin kişinin top atışları ve bombalamalardan dolayı Rojava’ya göç ettiklerini belirterek, “Kürt güçlerinin kontrolü altındaki kamplarda yaşıyorlar. Fakat açlık ve hastalıklardan dolayı durumları çok kötü” dedi.

 

Carboni Rojava’daki göçzede ve mültecilerin durumunun vahim olduğu uyarısını yaparak, yabancı ülkelerin, İŞİD mensuplarının eşleri ile çocuklarının sorumluluğunu alması ve kendi ülke vatandaşlarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

 

Carboni, Hol Kampı’ndaki hastanede  göçmenlerin su ve yemek ihtiyaçlarını karşıladıklarını fakat 25-30 yıl daha 100 bin kişiye yardım edemeyeceklerini, bunun diğer ülkelerinin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

 

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altında bulunan ve Cezire Kantonu'nda yer alan Hol Kampı’nda, 75 binden fazla kişi yaşıyor.

 

Rûdaw'ın edindiği bilgilere göre, geçen ay sadece bir hafta içerisinde 11'i çocuk, 5'i yaşlı olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli