ABD'den Erbil'deki konsolosluk binasına ilişkin açıklama

06-07-2018
Rûdaw
Etiketler Erbil ABD Konsolosluk
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkent Erbil’de temeli atılan ABD’nin konsolosluk binasının toplam 795 milyon dolara mal olacağı bildirildi.

 

ABD’nin başkent Erbil’de inşa edeceği dünyadaki en büyük konsolosluk binasının temeli, Başbakan Barzani ve ABD’nin Irak Büyükelçisi Douglas Sliman’ın katılımıyla bugün atıldı.

 

ABD’nin Erbil Konsolosluğu, 51 dönüm üzerinde toplam 795 milyon dolara mal olan projenin ayrıntılarına ilişkin açıklama yaptı.

 

 

Proje Genel Bilgi, Tasarım ve Yapı, Sanat başlıklarının yer aldığı açıklamada, binanın “BL Harbert Intenational” firması tarafından inşa edileceği ifade edildi.

 

Açıklamada şunlara yer verildi:

 

“Genel bilgi”

 

51 dönümlük bir alana bina kompleksleri şeklinde Erbil’de inşa ediliyor. Yeni Konsolosluk binası; diplomasi için güvenli, modern ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir platform sağlayacaktır. İnşaat sözleşmesi ise Temmuz 2017'de yapıldı. Projenin 2022'de tamamlanması bekleniyor.

 

“Tasarım ve yapım”

 

Yeni Konsolosluk Kompleksi, departmanın güvenlik ve yaşam güvenliği standartlarını karşılayacaktır. Genel tasarım, sitenin topografyasına dayanarak inşa edilecektir. Konsolosluk hizmetleri ve kamu diplomatik faaliyetlere ayrılmış alanlar. Bina ziyaretçilere yönelik rahat resepsiyon alanlarıyla tasarlanmıştır. İnşaatın yapımında yerel ve üçüncü ülke çalışanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi yer alacaktır.

 

 

“Sürdürülebilirlik”

 

Kompleksin tasarımı, çevresel etkiyi azaltmayı, bina performansını optimize etmeyi ve kampüsün kendi kendine yeterliliğini artırmayı amaçlayan, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik hedeflerini detaylı bir şekilde kapsamaktadır.

 

Proje, ABD Yeşil Binalarda Enerji ve Çevre Tasarımı Liderlik Konseyi’ne (LEED) kayıtlı olmakla beraber Silver sertifikasını alması beklenmektedir. Atık su; tesis maliyetlerini azaltmak, yerel altyapıyı ve sitenin genel dayanıklılığını artırmak için sulama sahalarında kullanılması için geri dönüşümlü bir şekilde kullanılacaktır. Bu tasarımla, ana ofis binasının içinde ve dışında su kullanımını önemli ölçüde azaltacaktır. Tasarım, kompleksin enerji ihtiyaçlarını azaltmak için park yapıları üzerinde güneş fotovoltaik dizileri içermekle birlikte, maliyet etkinliği projesi için bölgesel malzemelerin kullanımını maksimuma seviyesine çıkaracaktır.

 

“Sanat”

 

Büyükelçiliklerde Sanat Ofisi'nin küratörlüğünü yaptığı kalıcı sanat koleksiyonu, resim, fotoğraf, tekstil ve heykel de dahil olmak üzere çeşitli sanat eserleri yer alacaktır. Gerek ABD’li gerekse bölgeden sanatçıların eserlerine yer verilecektir.

 

Burada, Amerikan ve ev sahibi ülke sanatçıları arasında kültürel değerler arasında diyaloğu sağlayacak sanat eserleri öncelikli olacaktır.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli