ERBİL - ABD konsolosluk binasının temeli atıldı

06-07-2018
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Neçirvan Barzani’nin katılımıyla ABD’nin Erbil’de yapacağı konsolosluk binasının temeli atıldı.

 

ABD’nin başkent Erbil’de inşa edeceği dünyadaki en büyük konsolosluk binasının temeli, Başbakan Barzani ve ABD’nin Irak Büyükelçisi Douglas Sliman’ın katılımıyla atıldı.

 

Barzani açılış merasiminde yaptığı konuşmada, “Kürdistan Bölgesi ile ABD ilişkileri önemli bir düzeyde. ABD IŞİD karşıtı savaşta Kürdistan’ı destekledi” dedi.

 

Barzani, Kürdistan Bölgesi ile ABD arasındaki ilişkilerin her alanda devam etmesini umut ettiklerini ifade etti.

 

Douglaas Sliman ise, ABD’nin Kürdistan Bölgesi ile güçlü ilişkilere sahip olduğunu belirterek, bu prejenin güçlü ilişkilerin devam edeceğinin işareti olduğunu kaydetti.

 

600 milyon dolara mal olacak ABD Erbil Konsolosluğu kampüsü 4 yılda tamamlanacak. Söz konusu kampüs ABD’nin dünyadaki en büyük konsolosluk binası olacak.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 2017 Temmuz’unda yapılan açıklamada, Erbil’de dünyanın en büyük konsolosluğunun inşa edileceği belirtilmişti.

 

Açıklamada, konsolosluk binasının diplomatik çalışmalar bölümü, ABD Deniz Piyade Kolordusu (Marines) bölümü, barınma yeri ve diplomatik ilişkiler bölümlerinden oluşacağı ifade edilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli