ENKS’den Ankara ve PKK’ye çağrı!

Erbil (Rûdaw) – PKK’lilerin Peşmergeye saldırısını sert bir şekilde kınayan ENKS, Türkiye hükumeti ve PKK’ye Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğine saygı duymaya ve çatışmaları iç bölgelere taşımamaya çağırdı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Genel Sekreterliği, Duhok’un Amedi ilçesinde PKK’lilerce Peşmerge Güçlerine yönelik son saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

5 Haziran tarihinde PKK’lilerce Matina Dağı bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 5 Peşmergenin şehit edildiği, bazı Peşmergelerin de yaralandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Suriye Kürt Ulusal Konseyi olarak bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve PKK'yi Küridstan Bölgesi’nin yasalarına saygı duymaya, içişlerine karışmamaya, güvenlik ve istikrarını tehdit eden eylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz.

Ayrıca Türkiye hükümetini ve PKK’yi bölgenin egemenliğine, bölge sakinlerinin güvenliğine saygı duymaya ve çatışmalarını iç bölgelere taşımamaya çağırıyoruz.”

Ne olmuştu

Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina Dağı bölgesine giden Peşmerge Güçleri konvoyu PKK’lilerin pususuna düşmüştü.

Açılan ateş sonucu Hejar Subhi Amedi (35), İmad Maruf (36), Qaid Reşit Kelekçi (35), Karwan Tofiq Dinarteyi (34), Nezwar Abdulrahman (44) isimli 5 Peşmerge şehit düşmüş, 7 Peşmerge de yaralanmıştı.

Saldırı, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Başbakanlık, Peşmerge Bakanlığı başta olmak Iraklı makamlarca da kınanmıştı.