Batmanlı Çiçek nine hayırseverlerden yardım bekliyor

06-06-2020
Rûdaw
Batman
Batman
Etiketler Batman Koronavirüsü Çiçek Çığcı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Batman’da, 8 torunu ile birlikte iki odalı kiralık evde oturan Çiçek Çığcı (70), karton satan iki oğlunun koronavirüs tedbirleri nedeniyle iş bulamadığını ve bu nedenle zor durumda olduklarını söyledi.

Batman merkezde bulunan Hürriyet Mahallesi, Dostlar Caddesi’nde ikamet eden Çiçek Çığcı ve torunları, çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Rûdaw’ın ulaştığı Çiçek Nine, eşi tarafından 15 yıl önce terkedildiğini, devletten dul maaşı alamadığını ve herhangi bir geliri olmadığını söyledi.  

Çiçek Nine, “Asıl yaşım 70, fakat zamanında ismim kayda geç yazıldığı için kimlikte 60 yazılmış. İki oğlum ve 8 torunum var. Gelinlerimden biri iki çocuğunu terk ederek gitti. Şimdi iki torunuma da ben bakıyorum, annelik ediyorum. Diğer oğlum 6 çocuğu ile birlikte evin bir odasında, biz de bir odasında kalıyoruz. Her iki çocuğum da karton toplayıp satarak geçimimizi sağlıyordu. Fakat koronavirüsü salgını nedeniyle evden çıkamıyorlar, iş de bulamıyorlar. Bu nedenle per perşişanız” dedi.

İki odalı kiralık bir evde oturduklarını belirten Çığcı, “Kiracıyız, 400 TL kira ödedik. Allah razı olsun ev sahibimiz geçen ay 50 TL almadı. Bakkala 640 TL borcumuz var ve ödeyemiyoruz. Mahalledeki fırıncı da Allah ondan da razı olsun, bize karşılıksız ekmek veriyor. Halimiz bu, nasıl devam edeceğiz ben de bilmiyorum” diye konuştu.

Ne kendisinin ne de çocuklarını geliri olmadığını vurgulayan Çiçek Çığcı, “Şu ana kadar ne devletten, ne belediyeden, ne de sosyal hizmetlerden yardım alamadık. Allah rızası için, hayırseverlerden bu çoçuklar için yardım bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli