Kürdistani İttifak: HDP'nin yanında olduğumuzu kamuoyu önünde deklare ediyoruz

06-05-2022
Rûdaw
Etiketler Kürdistani İttifak HDP Saldırı Gerginlik
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistani İttifak Grubu, dün Ankara’daki HDP Genel Merkezi önüne giderek oturma eylemi yapmak isteyen ve burada partililere tartışarak HDP Batman Milletvekişi Ayşe Acar Başaran’ı “Seni çivilerim” diye tehdit eden grupla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, uzun bir süredir HDP binaları önünde “oturma eylemi” yapıldığı, HDP’nin çeşitli saldırılara maruz kaldığı ve Deniz Poyraz’ın İzmir il binasında katledildiği belirtildi.

Ankara’daki son olayın oturma eylemlerinin genel merkez önünde de başlatılma arzusunun bir halkası olduğu ifade edildi.

HDP’ye destek verilen açıklamada “Bu ülkenin üçüncü büyük partisi olan bir siyasi partinin Genel Merkezi’nin bu şekilde bir saldırıya maruz kalması ve bu saldırının hükumetin ve kolluk kuvvetlerinin organizasyonu ve iştiraki ile gerçekleştirilmesinin hukuk düzeninde izahı ve kabulü mümkün değildir” denildi.

“Bu ilk değil”

Söz konusu açıklama özetle şöyle:

“İktidarını devam ettirmek için toplumun bütün kutsallarını çiğneyen ve kullanan iktidar bu sefer çirkin yüzünü anneliğin masumiyetinin arkasına saklanarak göstermiştir. Dün HDP Genel Merkezi önünde gerçekleştirilen provakatif eylem bunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bilindiği gibi bu ilk değildir. İki yılı aşkın bir süredir başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin farklı illerinde HDP il başkanlıkları önünde organize edilip sürdürülmeye çalışılmış yine İzmir HDP il binasında Deniz Poyraz'ın katledilmesine varan bu provakasyonlar, İçişleri Bakanlığınca Ankara HDP Genel Merkezi önünde organize edilerek devam ettirmenin yeni halkasıdır.

“Kabulü mümkün değildir”

Her şeyden önce demokrasinin vazgeçilmez unsuru siyasi partilerdir. Bu ülkenin üçüncü büyük partisi olan bir siyasi partinin Genel Merkezinin bu şekilde bir saldırıya maruz kalması ve bu saldırının hükumetin ve kolluk kuvvetlerinin organizasyonu ve iştiraki ile gerçekleştirilmesinin hukuk düzeninde izahı ve kabulü mümkün değildir. Kendisini her güçten üstün gören kolluk görevlileri bu halkın meşru oyları ile seçilmiş ve her türlü dokunulmazlığı yasalar ile korunan milletvekillerini mafya ağzı ile "seni duvara çivilerim" şeklinde tehdit etme densizliğini yapabiliyor,  bu cüreti kendinde bulabiliyor olmasının bir açıklaması olamaz.

Bu ancak topluma demokratik siyasette verecek bir şeyi olmayan iktidarın gerginlikten, seviyesizlikten ve provokasyonlardan medet umma acizliğidir.

“Kolluk birimleri suç ve suçlu üreten merkezler haline gelmiştir”

Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki; kaba, ahlak dışı söylemleri ile görgüsüzlüğün numunesi olan bu zatlar, hiçbir hukuk tanımayan hükümetten ve arkalarındaki İçişleri bakanından güç almaktadırlar. Kolluk birimleri suç ve suçluyla mücadele etmek yerine suç ve suçlu üreten merkezler haline gelmiştir.

Kısıtlı demokrasilerde bile bir polis amirinin seçilmiş milletvekilini alenen “seni duvara çivilerim” diyerek ölümle tehdit etmesi skandaldır. İçişleri bakanı istifa etmeli ve ilgili görevli görevden alınmalıdır.

“HDP demokratik siyasetin vazgeçilmez bir parçasıdır”

Herkes şunu bilmelidir ki; HDP meşruiyetini halktan aldığı oylardan ve bu ülkenin Anayasasından alan demokratik siyasetin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kurgulanmış kumpas davaları ve ısmarlama kapatma davasına rağmen demokratik siyasetin temel dinamiğidir. İktidarın hukuksuz ve provakatif operasyonlarına  karşı asla yalnız değildir. HDP'ye yönelik bu provakatif eylemi yapan, sebep olan, tüm odakları kınıyor, HDP'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yanında olduğumuzu tüm kamuoyu önünde deklare ediyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.