Amedi’de PKK’nin alıkoyduğu genç için eylem yapıldı

06-05-2020
Rûdaw
Etiketler Duhok Amedi PKK Zorla alıkoyma Cotyar Muhsin Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Amedi (Rûdaw) - Duhok’un Amedi ilçesinde üç ay önce PKK tarafından alıkonulan 29 yaşındaki Cotyar Muhsin’in ailesi çocuklarının serbest bırakılmasını istiyor.

Amedi ilçesinin Çemanke Nahiye Müdürlüğü önünde bir araya gelen halk 29 Ocak’ta Amedi’nin Siyarê köyünde PKK tarafından alıkonulan Cotyar Muhsin’in serbest bırakılması için eylem yaptı. Yakınları Cotyar Muhsin’in akıbetinden endişe ediyor.

Rûdaw’a konuşan Cotyar Muhsin’in annesi Leylixan Muhammed, “PKK’den çocuğumu serbest bırakmasını istiyorum. Oğlum hiç bir şey yapmamış. Onu kandırarak götürdüler. Bir kız gezme bahanesiyle çağırdı ve götürdüler” dedi.

Yakınları Muhsin’in neden alıkonulduğunu bilmiyor ancak götürüldüğü zaman ailesine 2 gün içinde serbest bırakılacağı söylenmiş. Ama üzerinden 98 gün geçmesine rağmen Muhsin halen serbest bırakılmadı.

Kaçırılan gencin babası Muhsin Hüseyin, “29 Ocak’ta birisi telefon açarak karın olduğu bölgeye gezmeye gidelim demiş. Gittikten sonra PKK alıkoydu. Suçunun ne olduğunu bilmiyoruz. PKK özel kanallar aracılığıyla bize ‘çocuğunuz bizim elimizde bazı konularla ilgili sorular soracağız ve iki üç gün sonra bırakacağız” haberi gönderdi. Ama 98 gündür hala bırakmadılar ve serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cotyar Muhsin’in yakını Semir Siyari ise, durumu hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını ancak PKK tarafından alı konulduğunu belirterek, “Yaşıyor mu? Ölü mü bilmiyoruz. Kürdistan Hükümeti’nin bize yardımcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Çemanke Nahiyesi Sorumlusu Elend Emir de, Muhsin’in petrol şirketinde tehlikeli bir iş yaptığına dair iddiaları reddediyor.

Elend Emir, “Bu iddia doğru olsa bile alı konulmasının petrol şirketinde çalışmasıyla bir ilgisi yok. Cotyar Muhsin sıradan bir vatandaştır. Halk bu durumdan şikayetçi. Eğer bu şekilde olursa bölgedeki halk yaşadığı yerleri terkeder” değerlendirmesinde bulundu.

Çemanke Nahiyesi Müdürlüğü verilerine göre, bölgede PKK’nin yerleştiği 40’tan fazla köyde Türkiye’nin bombalamaları sonucu köylerini terkeden vatandaşlar geri dönemiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli