Mahmur kaymakamı: PKK Şengal’de zorbalık yapıyor

06-05-2019
Rûdaw
Etiketler PKK Şengal Irak Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Şengal Kaymakamı Mehma Halil, PKK’nin bölgede huzursuzluğa neden olduğunu belirterek, kendine bağlı özerk yöneticiler atadığını söyledi.


Yazılı açıklama yapan Mahma Halil, Irak Hükümetinin Şengal’de güvenliğin temin edilmesi için çalışma başlatması gerektiğini vurguladı.

 

Bağdat’ın, tarihin en büyük saldırısıyla karşı karşıya kalan Ezidi Kürtlere yardım etmesi gerektiğini ifade eden Halil, Ezidilere maddi ve manevi tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.

 

Ezidi Kürtlerin IŞİD tarafında katliama uğradıklarını anımsatan Şengal kaymakamı, “Şimdi ise PKK şiddetine maruz kaldıklarını” söyledi.

 

Mahma Halil, “PKK’nin Şengal’de insanlık dışı zorbalıkları nedeniyle bölgedeki durum ne dostu ne de düşmanı sevindirecek halde. Kontrol ettiği bölgelerde kendine bağlı özerk yöneticiler atayarak huzursuzluğa neden oluyor ve göçzedelerin evlerine dönmeleri önünde büyük engel teşkil ediyor” dedi.

 

Geçtiğimiz gün Rûdaw’a konuşan Şengal kaymakamı Mahma Halil, “PKK’yi Şengal’den çıkarılması için Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’ye talebimizi ilettik. PKK’nin bölgedeki vatandaşlara ve orada yardım faaliyetlerinde bulunan kuruluşlar için sorun teşkil ediyor. Bölgeye yardım ulaştırılmasını engelliyorlar. Geçtiğimiz hafta Barzani Yardım Vakfının çalışanlarına karşı suç işlediler” demişti.

 

28 Nisan 2019’da Barzani Yardım Vakfı, Amerikan Lebraskay Kilisesi ile bilirkte Şengal’deki savaş mağduru insanlara yardım dağıtmak üzere bölgeye gitti ancak PKK mensubu kişiler tarafından saldırıya uğradı.

 

Şengal’de bulunan PKK’liler Barzani Yardım Vakfı’nın Şengal Ofis Sorumlusunu alıkoymuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli