Komel liderinden yeni hükümete yeşil ışık

06-04-2019
Rûdaw
Etiketler Ali Bapir İslami Topluluk Partisi Kürdistan Bölgesi Hükümet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  İslami Topluluk Partisi (Komel) Genel Sekreteri Ali Bapir, kendilerine yeni Kürdistan hükümeti için bir talep gelirse bunu değerlendirebileceklerini söyledi.

 

14'üncü Uluslararası Erbil Kitap Fuarı'na katılan Komel lideri Bapir, Rûdaw'ın sorularını yanıtladı.

 

Yeni hükümet kabinesinin kurulma sürecini değerlendiren Bapir, "KDP'li kardeşlerimiz bizi bir kaç defa ziyaret etti. Söz konusu ziyaretler, hükümetin kurulması ile ilgili değildi. Ama hükümet görüşmeleri için bize sıcak bir selam verilirse biz onlara daha sıcak karşılık veririz" ifadelerini kullandı.

 

"Bugüne kadar hükümet ortağı olmayacağızı söylemedik" ifadesini kullanan Bapir, hükümete katılma şartlarının kendi programlarını uygulayabilmeleri ve KDP'nin yaklaşımına bağlı olduğunu vurguladı.

 

Bapir, "Maalesef yeni hükümetin çalışmaları çok gecikti, bu kadar gecikmemesi gerekiyordu. Bugüne kadar KDP ile KYB bu ülkeyi yönetti. Sorumluk onlarındır ve halk bu durumdan çok rahatsız" dedi.

 

30 Eylül’de gerçekleşen Kürdistan parlamento seçimlerinden bu yana Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) heyetleri yeni kabine konusunu görüşmek üzere on bir defa görüştü. Taraflar hükümete katılım konusunda anlaşsa da ayrıntılar üzerinde görüşmeler sürüyor.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli