Doğubayazıt ve Yüksekova’dan sonra Kızıltepe’de elektrik protestosu

06-02-2022
Etiketler Elektrik Doğubayazıt Yüksekova Kızıltepe
A+ A-

Haber Merkezi – Ağrı'nın Doğubayazıt (Bazîd), Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçelerinden sonra Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de elektrik faturalarına tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa çıkarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Mardin-Kızıltepe’de yüksek elektrik faturalarını protesto eden ve yürüyüş düzenleyen halk, elektrik dağıtım şirketinin önünde toplandı.

Sosyal medya üzerinde pek çok kullanıcı protesto görüntülerini paylaşarak destek sundu. 

Vatandaşların Kızıltepe ilçesine elektrik dağıtım işini yapan DEDAŞ'ın (Dicle Elektrik Dağıtım) önünde toplanmaya devam ettiği bildirildi.

 

Geçtiğimiz gün Ağrı’da da son dönemde gelen yüksek elektrik faturalarına karşı halk sokaklara inerek protesto gösterisi düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde elektrik faturaları nedeniyle sokaklara dökülen binlerce insanın yürüyüş görüntülerini paylaşmıştı.

Dün ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde halk yürüyüş gerçekleştirmişti.

İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen esnaf ve vatandaşlar son aylarda büyük bir miktara ulaşan elektrik faturalarını protesto etmişti. Vatandaşlar, Güngör Caddesinde bulunan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) binasına kadar yürüyüşe devam etmişti.

Daha sonra protestonun yaşandığı yere giden İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, esnaf ve vatandaşla konuşarak prostestoları sonlandırmıştı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli