Şii Sözcü: Erbil’e 2 öneri sunduk

06-02-2017
Rûdaw
Şeyh Mela Hemid
Şeyh Mela Hemid
Etiketler Şii Erbil Öneri
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Irak Şii Ulusal Koalisyonu Sözcüsü Şeyh Mela Hemid, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflardan 2 heyet kurulmasını önerdiklerini söyledi.

 

Amar Hekim başkanlığındaki Irak Şii Ulusal Koalisyonu heyeti 4 Şubat’ta Başkan Barzani ile Erbil’in Pirmam (Selahaddin) ilçesinde biraraya geldikten sonra bugün Süleymaniye’ye gitti.

 

Süleymaniye’de Değişim Hareketi (Goran) ile yapılan görüşme sonrasında basına konuşan Şeyh Mela Hemid, Kürdistan Bölgesi’ndeki ziyaretleri sırasında Kürt siyasi partiye 2 öneri sunduklarını söyledi.

 

Şeyh Mela Hemid, “Onlarda Erbil - Bağdat arasında yaşanan siyasi ve idari sorunların çözümüne ilişkin siyasi ve resmi 2 heyet kuracak” dedi.

 

Hükümet heyetinin idari ve yönetim sorunlarını, siyasi heyetin ise siyasi sorunları tartışacağını belirten Hemid, iki heyetinde özellikle IŞİD sonrası süreci değerlendireceğini ifade etti.

 

Amar Hekim başkanlığındaki Irak Şii Ulusal Koalisyonu heyeti 4 Şubat’ta Erbil’i ziyaret etmişti. Heyet bugün de Süleymaniye’ye geçti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli