Süleymaniye’de devir-teslim

06-02-2017
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Süleymaniye Devir-teslim Vali Halepçe
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Değişim Hareketi (Goran), Süleymaniye Kaymakamlığı görevini Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) devretti.

 

Goran ve KYB yaptıkları anlaşmada, Süleymaniye ve Halepçe’deki kaymakamlıkları ikişer yıl arayla yönetecekleri konusunda karar almıştı. Anlaşma gereğince, Goran 2 yıldır yürüttüğü görevi bugün KYB’ye devretti.

 

Goran üyesi Süleymaniye Kaymakamı Bahtiyar Abdurrahman, Süleymaniye Vali Yardımcısı Serdar Kadir’in de bulunduğu törenle görevini KYB’li Awat Muhammed’e bıraktı.

 

Devir-teslim töreninde konuşma yapan Vali Yardımcısı Serdar Kadir, “Umarım bu devir-teslim Süleymaniye’ye hayırlı olur ve yerel hükümetin kentimize daha çok hizmet getirmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

Kadir, “Biz Kürdistan Bölgesi Hükümeti’yle ayrılamayan ikizler gibiyiz. Bazen sıkıntılar yaşasak da Kürdistan Bölgesi Hükümeti bizim hükümetimizdir.Birlikte çalışarak, Kürdistan halkına daha çok hizmet sunabilmeyi umut ediyorum. En kısa zamanda Halepçe ve diğer bölgelerdeki görevlerin devredilmesini temenni ediyorum. Daha fazla hizmet verebilmek için çalışmaya başlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Goran ve KYB’nin 31 Ocak’ta imzladıkları anlaşma, Süleymaniye ve Halepçe merkez kaymakamlarının 2 yılda bir değişmesi yönündeydi.

 

Anlaşmanın üzerinden bir ay geçtikten sonra bugün Süleymaniye Kaymakamlığı görevi KYB’ye devredildi. Önümüzdeki günlerde Halepçe Kaymakamlığı’nın da KYB’den Goran’a devredilmesi bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli