Avrupa'dan karavanları ile yola çıkan turist kafilesi Erbil'e ulaştı

Erbil (Rûdaw) – Karavanları ile Avrupa'nın farklı ülkelerinden yola çıkan doğa tutkunu turist kafilesi, 4 gündür Kürdistan Bölgesi’nde konaklıyor.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Ortadoğu turu yapmak içim 18 karavan ile yola çıkan 36 kişilik turist kafilesi 4 gündür Erbil'de konaklıyorlar. Karavanlarında her türlü ihtiyaçlarını karşıladıkları için otellerde değil karavanlarında kalmayı tercih ediyorlar.

Almanya, Hollanda ve İsviçre’den bir grup emekli olduktan sonra dünyayı gezmeye karar vermiş.  Şimdiye kadar 50’inin üzerinde ülkeye seyahat ettiklerini ve dünyadaki farklı kültürler, tarihi yerler ve  insanlarla tanıştıklarını söylüyorlar.

Rûdaw’a konuşan Tyler Hynds İsviçre’den Erbil’e geldiklerini belirtiyor ve ekliyor:

“Burada çok rahatız ve kendimizi güvende hissediyoruz. Buradaki insanlar çok iyiler ve yardımseverler. Bu önemli bir özellik.”  

Hollandalı turist Jen Welberg  “Dün Erbil kentini dolaştık. Erbil Kalesi’nin, eski Pazar yerini gezdik sonra Korek Dağı’na çıktık. Buranın insanları çok yardımsever” diyor. 

Ülke ülke dolaşan gezginci turistler kamera ve telefonları dışında anılarını günlük tutarak kayıt altına alıyor. Geçtikleri her ülkeden biriktirdikleri anıları ile gelecekte anlatacakları epeyce hikayeleri oluşmuş durumda.

Alman turist Ulgika Hett gezdiği yerleri ve anılarını günlüğüne yazanlardan.

Ortadoğu’daki 9 ülkeyi gezmeyi planlayan turist kafilesinin ilk durağı Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kenti oldu. 18 karavandan oluşan kafile daha sonra Irak ve Körfez ülkelerini gezdikten sonra Kürdistan Bölgesi’ne bir daha gelerek bazı tarihi yerleri gezmeyi ve ardından evlerine döneceklerini belirtiyorlar.

Kürdistan Bölgesi hükümeti turizm sektörünü canlandırmak ve turist çekmek için uzun süredir belli projeleri hayata geçiriyor. Ancak yeterli düzeyde yabancı turist gelmedi. Bu yıl Kürdistan Bölgesini ziyaret edenlerin sadece yüzde 15’ini yabancı turistler oluşturuyor.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu Başkanı Emel Cemal  “Yabancı turistlerin ülkemizi ziyaret etmesine özel önem veriyoruz. Ekonomik ve toplumsal katkılarının yanı sıra siyasi anlamda da önemli bir konu” dedi.