Narin Nadirova: Devletleşme yolunda dünya diasporalarının fikri çok önemli

05-12-2021
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Narin Nadirova Kürd Diasporası Merkezi Kongresi Diaspora
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’de diasporada bulunan Kürtlerin katılımıyla gerçekleşen kongreye katılan Kürt iş insanı Narin Nadirova, "Dünya diasporalarının görüşleri devletleşme ve Kürdistan'ın desteklenmesi açısından çok önemli. Dolayısıyla diasporanın güçlendirilmesi Kürdistan için büyük bir destek niteliğinde” dedi.

Başkent Erbil’de Başkan Mesud Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, parti ve Kürdistan Bölgesi hükumeti temsilcilerinin katılımı ile Kürt Diasporası Kongresi düzenleniyor.

Yurt içi ve yurt dışından pek çok katılımcıya ev sahipliği yapan kongre bugün de devam ediyor.

Kongereye katılan Kürt iş insanı ve aktivist Narin Nadirova Kazakistan'da 100 binden fazla Kürt olduğuna dikkat çekerek kongre ile ilgili olarak  “Kürtlerin bir araya gelmesi çok önemli ve gerekli bir mesele. Ayrıca birçok çalıştay da düzenleniyor. Dünya diasporalarının görüşleri devletleşme ve Kürdistan'ın desteklenmesi açısından çok önemli. Dolayısıyla diasporanın güçlendirilmesi Kürdistan için büyük bir destek niteliğinde” dedi.

İki gün sürecek Kürt Diasporası Kongresi'nin  temel amacı, farklı ülkelerde bulunan Kürtlere hitap etmek, diasporadaki Kürtlerin birbirlerini tanıması sağlamak ve uluslararası toplumda Kürtlerin haklarının savunulması için bir lobi oluşturmak. Başkan Barzani’nin ofisi, kongrenin ana sponsorluğunu ve organizatörlüğünü yürütüyor.

Başkan Mesud Barzani'nin ofisinden Kürt Diasporası Masası  sorumlusu Tahir Hewrami, düzenlenen seminer ve çalıştayların esas hedefinin Kürtlerin hedeflerine ulaşması için güçlü bir Kürt lobisinin kurulması olduğunu belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli