Uçurum merdiven oldu!

05-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Van (Rûdaw) – Van’ın Bahçesaray (Miks) ilçesinde belediye, kışları yolu buz tutan ve bir tepede yer alan mahalleye, 4 katlı bir merdiven kurarak ilçe merkezi ile bağlantısını sağladı. 

 

 

Kış aylarında yağan aşırı kar nedeniyle çevresindeki yerleşim yerleri ile bağlantısı aylarca sağlanamayan ve bu nedenle de adı “Dokuzuncu Gezegen”e çıkan Bahçesaray’da vatandaşlar, ilçenin engebeli yapısı nedeniyle de sıkıntılar yaşıyor.

 

 

İlçe sakinleri yaz aylarında biçtikleri otları dağda kurdukları teleferik sistemiyle getirtirken, kış aylarında da ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilçeye gidebilmek için türlü yollar deniyor. 

 

 

Bir süre önce belediyeye başvuran İslam Mahallesi sakinleri evleri bir tepede olan ve kışın yolları buz tutan mahallenin ilçe ile ulaşımının kısa yoldan sağlanması için öneride bulundu.


 

 

Mahalle sakinleri, mahallenin uçurum olan ancak ilçe merkezine birkaç adım mesafede olan tarafından bir merdiven kurulmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen belediye, mahalleye kulübe tarzı 4 katlı bir merdiven kurarak ilçe sakinlerini buzlu yoldan kurtardı.

 

 

Rûdaw’a konuşan mahalle sakinlerinden Ahmet Avcı, belediyenin bu yıl kendilerine merdiven yol yaptığını belirterek, “Burada hayat hem güzel, hem zor. Tabiat güzel, ama zorlukları da var. İşte bizim mahallemiz uçurumun başında, düşen geri gelmez. Belediye bize bu imkânı sağladı, şimdi rahatlıkla gidip geliyoruz. Hastalarımızı bile bu yolda taşıyoruz” dedi.

 

 

Belediye Meclis Üyesi Ednur Elbir de, şunları söyledi:

 

 

“Mahalleye giden yol hem dik, hem de kullanışsız bir yol. Kışın buzlanmadan dolayı bu yolu kullanan sokak sakinler için tehlike arz etmekteydi. Bu sıkıntıyı betonarme 4 kat üstü kapalı sistemle ortadan kaldırdık. İmkânsız diye bir şey yoktur. Mahalle sakinleri bu durumdan çok memnun”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli