Neçirvan Barzani: Bizim davamız Kerkük’ün petrolü için değil, kimliği içindir

05-10-2021
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani KDP
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, KDP ile Kerkük halkı arasında derin bir bağ olduğunu belirterek, “Bizim davamız Kerkük’ün petrolü için değil, davamız Kerkük’ün kimliği içindir” dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, partisinin başkent Erbil’deki mitingine katılarak Kerkük adayları için halktan destek istedi.

Neçirvan Barzani, mitingde yaptığı konuşmada KDP olarak Kerkük’ün huzur içinde olmasını arzuladıklarını ifade ederek, “Kürdistanlı olmak ile Kerküklü olmak çok ağır, bu nedenle hepimiz duygularımız ve düşüncelerimizle Kerküklüyüz” dedi.

Kerkük’te huzur ve refahı görmeyi temenni ettiklerini belirten Başkan Neçirvan Barzani şunları söyledi:

“Bizim davamız Kerkük’ün petrolü için değil, davamız Kerkük’ün kimliği içindir. Biz Kerküklülere etnik köken üzerinden bir savaşa sürüklemek istemiyoruz. Kerkük’te ulus savaşı çıksın istemiyoruz, aksine Kerkük’te huzur, hizmet, refah ve gerçek bir ortaklık sağlanmasını istiyoruz” 

Kerkük sorununun 140’ıncı madde ile çözüme kavuşturulmasının KDP’nin öncelliği olduğuna dikkati çeken Neçirvan Barzani, “Kerkük’ün kaderinin savaş ve darbeyle belirlenmesini istemiyoruz. Aksine bütün hakların 140'ıncı Maddenin gereklerinin hayata geçirilmesi ile belirlenmesini istiyoruz. Kerkük’te hiçbir ulusun kırılmasını istemiyoruz, hepimiz bir arada yaşayalım istiyoruz, nitekim bu hepimizin başarısı olacaktır. Bu aynı zamanda KDP Başkanının (Başkan Neçirvan Barzani) Kerkük meselesine olan bakış açısıdır” diye konuştu.

Kerküklüler ile KDP arasındaki bağı “vefa” diye nitelendiren Başkan Neçirvan Barzani şöyle devam etti:

“Kerkük’teki mücadelenin tarihi ve Kürtlüğünden bahsedildiğinde KDP’nin şehitlerini tanımayan yoktur. KDP, başkanlığı ve Başkanı yaşadığı müddetçe hiçbir Kerküklü kendini yalnız hissetmemelidir. Kerkük’ü Kürdistan Bölgesi’nin bir parçası olarak görüyoruz, bu nedenle kentin valisi de Kürt olmalı ve Kerkük halkı ile bütün bileşenlere hizmet etmelidir.”

Neçirvan Barzani konuşmasının sonunda Kerküklülerden seçim günü sandık başına giderek oy kullanmalarını istedi.

   

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli