Ulaştırma Bakanı: Bağdat gelsin konuşalım

05-10-2017
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Referandumu Ulaştırma Bakanı Havalimanları Abluka
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Ulaştırma Bakanı Mewlud Bawemurad, Bağdat'ı müzakerelere davet ederek, havalimanlarının kontrolü için atama yapılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

 

Ulaştırma Bakanı Mewlud Bawemurad, Dışişlişkiler Ofisi Sorumlusu Felah Mustafa ve Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik'in katılımıyla Kürdistan Bölgesi'ndeki yabancı misyon temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplantıda, Bağdat yönetiminin Kürdistan Bölgesi'ndeki havalimanlarının Bağdat tarafından kapatılmasına ilişkin son gelişmelerin yabancı misyon temsilcilerine iletildiği belirtildi.

 

Bakan Bawemurad, Bağdat'ın şimdiye kadar yaptığı gibi gelip denetimlerini yapabileceğini belirterek, “Bağdat gelsin konuşalım, aksi halde müzakere olmadan Bağdat'tan atanacak hiç kimseyi kabul etmiyoruz” dedi.

 

Bağdat'ın Erbil ve Süleymaniye havalimanlarıyla ilgili taleplerinin denetim ve takip işlemlerinin zaten şimdiye kadar yapıldığını hatırlatan Ulaştırma Bakanı, şunları söyledi:

 

“Biz Irak Sivil Havacılık Kurumu’yla uluslararası yasalar çerçevesinde azami işbirliği içerisindeyiz. Bunun yanı sıra yıllık denetimler düzenli şekilde yapılmıştır. Bu yüzden anayasaya aykırı bir şey söz konusu değildir.”

 

Irak Başbakanı Haydar Abadi, Erbil ve Süleymaniye havalimanlarının Bağdat yönetimine teslim edilmesi için 3 gün süre vermişti. Söz konusu havalimanlarında 29 EylülCuma gününden beri normal uçuşlar yapılmıyor. Bu uygulama askeri ve diplomatik uçuşlarının yanı sıra Kürdistan Bölgesi'nde bulunan bir milyon 700 bin göçzede için yardım ulaştıran uçuşları kapsamıyor.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli