Barzani: Suçsuz kurbanları unutmayacağız!

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başbakanı, IŞİD örgütü mensupları tarafında infaz edilen İngiliz vatandaşı için Kürdistan Bölgesi’nin taziye mesajını ileterek, “Müttefiklerimizle insan katillerini yargı önüne çıkarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, İngiliz vatandaşı Alan Henning’in, Irak – Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mensupları tarafından infaz edilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 

Açıklamada, “Biz bir kere daha derinden üzüldük, İngiltere vatandaşı David Hanes’in vahşi güç tarafından katledilmesine üzüldüğümüz gibi. Kurbanların ailelerine ve İngiltere halkına taziyelerimizi bir kez daha tekrarlıyoruz” denildi.

 

Barzani, “Sözde İslam Devleti (IŞİD) örgütü ve terörist grupların öldürdüğü Alan Henning, David Hanes, Steven Sotloff, James Foley ve bütün suçsuz kurbanları” unutmayacaklarını kaydederek, katilleri, müttefiklerle birlikte, yargının karşısına çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

 

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, yardım gönüllüsü İngiliz rehine Alan Henning'in başını kestikleri bir video yayımlamıştı.

 

İngiltere'nin Salford kentinde taksi şoförlüğü yapan Henning, Suriye'deki yardım çalışmaları sırasında IŞİD militanlarınca kaçırılmıştı