Mesrur Barzani: Düşmanlarımız bizi bir görüyor, bu nedenle birlik olmalıyız

05-09-2024
Rûdaw
Etiketler Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi Bileşenler
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan tüm bileşenlerin haklarını koruyacaklarını belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, bugün (5 Eylül 2024) Erbil'de ilki düzenlenen Süryani Niştiman Sempozyumu'na katıldı. 

Sempozyumda konuşma yapan Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki birlikte yaşama konusuna değinerek, “Bizim bölgemizde (Barzan) cami, kilise ve sinagog aynı köyde bulunuyor, bu farklı din ve kültürlere mensup insanlar bir arada yaşayıp birbirlerinin farklılıklarını kabul ediyor” dedi. 

Kürdistan Bölgesi’nin saldırı altında olduğu süreçlerde düşmanların bütün bileşenlere aynı gözle baktığının altını çizen Başbakan Mesrur Barzani, “Tüm zorluklara birlikte göğüs germeliyiz” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi'ndeki birlikte yaşam kültüründen dolayı gurur duyduklarını ifade ederek, bir arada yaşamayı korumaya ve geliştirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Mesrur Barzani “Bu güzel kültürü her zaman savunup koruyacağız, her türlü aşırı ve ayrımcı düşünceye karşı çıkacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Kürdistan Parlamentosu'nda bölgedeki bileşenlere ayrılan kota konusuna da değinen Mesrur Barzani" Son dönemde bazı yerel güçler ve federal kurumlar tarafından Kürdistan Bölgesi'ndeki bileşenlerin haklarını ihlal etmeye yönelik girişimlerde bulunuldu. Biz bu girişimlere tüm gücümüzle karşı çıktık" diye konuştu.

Kürdistan Parlamentosu'nun yeni döneminde bileşenlerin idari ve sosyal hakları ile temsiliyetinin daha layıkıyla pekiştirilmesini desteklediklerini vurguladı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

Irak ile Kürdistan Bölgesi yetkilileri arasında üst düzey görüşme

Irak Başbakanlığında ekonomiden sorumlu bakanların yer aldığı heyet Kürdistan Bölgesi hükümet yetkilileriyle başkent Erbil’de toplandı. Görüşmelerde Erbil ile Bağdat arasındaki birçok husus ele alındı.