Alman havayolu Lufthansa, Erbil’e uçuşlarını askıya aldı

8 saat önce
Rûdaw
Etiketler Lufthansa Erbil Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Alman hava yolu firması Lufthansa, Orta Doğu'daki güvenlik endişeleri nedeniyle Erbil, Bağdat ve Tahran'a yapılacak uçuşların askıya alındığını açıkladı.

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, "Güvenlik endişeleri nedeniyle Erbil ve Amman'a uçuşlar 7 Ağustos'a kadar, Tel Aviv, Tahran ve Beyrut'a uçuşlar ise 12 Ağustos'a kadar askıya alındı" denildi. 

Yolcuların biletleri ücretsiz değiştirilecek

Lufthansa, iptal edilen uçuşlar sebebiyle mağdur olan yolcuların biletlerinin ücretsiz değiştirileceğini ve 20 Ağustos'a kadar olan uçuşların biletlerinin de ücretsiz iptal edip paraların iade edileceğini duyurdu.

Lufthansa'nın aldığı uçuşları durdurma kararı, şirkete bağlı tüm hava yolu markalarını ve yolcu uçaklarının yanında kargo uçaklarını da kapsıyor.

Lufthansa'ya bağlı olan ve açıklanan tarihlerde, belirtilen yerlere uçak kaldırmayacak olan diğer hava yolu şirketleri şunlar: Swiss, Austrian, Brussels ve Eurowings hava yolları.

Alman hava yolu şirketinin bu kararlarının ardında, İsrail ile İran arasında artan gerilim ve bir çatışma çıkma olasılığı yatıyor. 

Daha önce hava yolu şirketinden yapılan açıklamada, 8 Ağustos'a kadar Tel Aviv'e uçulmayacağı ve daha önce alınan Beyrut'a uçmama kararının kapsamının da 12 Ağustos'a kadar uzatıldığı belirtilmişti.

ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait hava yolu firmaları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıklamışlardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

KDP'den KYB'ye Şengal yanıtı: Şengal'i kurtarmak için yüzlerce şehit verdik

KYB’nin Şengal’de Ezidi Kürtlerin KDP tarafından yalnız bırakıldığına dair beyanına KDP’den verilen cevapta, “Başkan Mesud Barzani Şengal kurtarılıncaya dek 2 yıl boyunca savaş cephelerinde kaldı. Şengal’i kurtarmak uğruna yüzlerce şehit verdik” denildi.