Mardin'de Furkan Vakfı üyeleri gözaltına alındı

05-08-2022
Rûdaw
Etiketler Furkan Vakfı Alpaslan Kuytul Mardin
A+ A-

Haber Merkezi – Mardin’de Furkan Vakfı üyesi olduğu belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.

Furkan Haber’de yer  alan habere göre; Mardin’in Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda tutuklu Alpaslan Kuytul için hazırlanan ‘Özgürlük Atkısı’ takan ve hatıra fotoğrafı çeken aralarında çocukların da olduğu bir gruba polis müdahale etti.

Grup ile polisler arasında yaşanan arbede ardından 3 kişi gözaltına alındı.

Polisin sert müdahalesine maruz kalan grubun görüntüleri sosyal medyada yayıldı. #MardinEmniyeti hashtagı Twitterda TT oldu.

Yerel medyada yer alan haberlerde ise Furkan Vakfı üyelerinin, cezaevinde olan Alpaslan Kuytul ve arkadaşları için “izinsiz gösteri” yapmak istediği belirtildi.

Habere göre; polisin izin vermemesi üzerine grupla polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Bir süre devam eden arbede sırasında polisler, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Furkan Haber’in Twitterda paylaştığı görüntülerde “Mardin'de Skandal Görüntüler! Parkta çay içerken 'Özgürlük Atkısı' ile hatıra fotoğrafı çekinmek isteyen aralarında çocukların da bulunduğu Furkan Hareketi mensupları, #MardinEmniyeti ekiplerinin skandal müdahalesine maruz kalarak gözaltına alındı!” ifadeleri kullanıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli