Van'dan yayın yapan TV kanalı krize yenik düştü: 'Dükkanı kapattık'

05-08-2022
Etiketler Kanal 65
A+ A-

Haber Merkezi – Van’da uydu üzerinden yayın yapan bölgenin tek ulusal kanalı Kanal 65’in ekonomik kriz nedeniyle kapandığı bildirildi.

2016’da ilan edilen OHAL sonrası çıkarılan KHK ile kapatılan Van merkezli ulusal kanallar Van TV ve Merkür TV’nin ardından, 1 Ekim 2021 tarihinde Kanal 65 adıyla yeni bir kanal kuruldu.

Uydu üzerinden ulusal yayın yapan Kanal 65, yayınlarında haber, tartışma, spor, gezi, sanat ve ekonomi programlarına yer veriyordu.

Kanalın değişik birimlerinde 15 gazeteci görev yapıyordu.

Türkiye’deki ekonomik krizin olduğu bir dönemde yayın hayatına başlayan kanal, son aylarda ekonomik sorunlarla yüz yüze gelmeye başladı.

Kur artışı nedeniyle artan uydu frekans kirası, enerji maliyetleri ve vergiler nedeniyle kanal yönetimi ancak 10 ay dayanabildi.

Olgun: Dükkanı kapattık

Kanal 65 Genel Yayın Yönetmeni Orhan Olgun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yayın hayatına son verdiklerini açıkladı.

Olgun paylaşımında “Dükkanı kapattık. Artan maliyetler, Van iş dünyası ve Van kamuoyunun emek ve çabalarımıza tepkisiz kalmasından dolayı Van'ın dünyaya açılan kapısı Kanal 65 yayınlarını sonlandırma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Olgun ayrıca bir başka paylaşımında da “Allah’a hamd olsun meslekte partilere hiç taraf olmadım. Taraf olduğum vatandır, devlettir, millettir. Tüm siyasi partiler hepsi ama hepsi Kanal 65'te, Vantivi’ye konuk olmuş gazetelemizde haber olmuştur” ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin VOA’ya konuşan Olgun, ayrıca kanalın gelirinin giderini karşılayamaz hale geldiğini kaydederek “Tek gelirimiz reklam gelirleriydi. Bir süre belediyelerin destekleriyle devam ettik, ama sonra durdu. Mesela 70 bin lira Türksat uydu kirası veriyorduk 100 bin liraya çıktı. Sigorta primleri, vergiler, maaşlar derken hepsi artınca kapatmak zorunda kaldık. Türksat’a, piyasaya borçlansak devam ederdik, ama borçlanmanın bir anlamı yok” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli