Ulaştırma Bakanı, Türkiye ile uçak seferlerinin neden durdurulduğunu açıkladı

05-08-2020
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Ano Cewher Türkiye Irak Uçak Seferleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Ulaştırma Bakanı Ano Cewher, Türkiye ile uçak seferlerinin iptal edilmesinin Kürdistan Bölgesi’ndeki havalimanlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Ano Cewher, “Türkiye ile uçak seferlerinin durdurulmasının Kürdistan Bölgesi ile bir alakası yok. Irak ile Türkiye arasındaki bütün seferlerin iptal edilmesine karar verildi. Kürdistan Bölgesi de Irak’ın bir parçası olarak bu karar kapsamına dahil oluyor. Koronavirüsü nedeniyle alınan bu karar Kürdistan Bölgesi’ndeki havalimanlarını olumsuz etkiliyor” dedi.

Erbil ve Süleymaniye uluslararası havalimanlarında salgına karşı tüm tedbirlerin alındığüının altını çizen Cewher, “Yolcular da havalimanlarında tüm tedbirlere eksiksiz uyuyor. Bu da bizi sevindiren bir durum, bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kürdistan Bölgesi hükümeti, yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle Mart ayından beri durdurulan Türkiye ile uçak sefelerinin Ağustos itibariyle yeniden başlamasına karar vermişti.

1 Ağustos’ta gerçekleşen ilk seferlerin ardından Irak Hava Yolları, sefelerin salgın nedeniyle 1 Eylül’e kadar karşılıklı durdurulduğunu açıklamıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli