LİNDSEY GRAHAM ERBİL’DE - Başkan Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün tanınmış ABD'li Senatör Lindsey Graham ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede genel olarak Suriye'deki durum ile Rojava’nın ele alındığı belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün, başkent Erbil'de Senatör Lindsey Graham ile Amerika'nın Irak Büyükelçisi Alina Romanowski'den oluşan heyeti kabul etti.

Alina Romanowski’ye, Uluslararası Koalisyon Kuvvetleri Komutanı John Brennan ve çok sayıda diplomat ve askeri yetkili de eşlik etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, toplantıda Irak'taki durum ve siyasi süreç, terörle mücadeledeki son gelişmeler, Erbil-Bağdat ilişkileri, iki taraf arasındaki sorunlar ile çözüm yollarına dair görüşlerin ele alındığını bildirdi. Ayrıca genel olarak Suriye ve Rojava’daki durumun da görüşüldüğü kaydedildi.

Bölge barışının korunmasının önemi üzerinde her iki tarafın da mutabık kaldığı, IŞİD’in Irak ve Suriye'nin istikrarı için gerçek bir tehdit olduğu, bölge barışının korunması için tüm tarafların çalışması gerektiği konusunda da mutabık kalındığı ifade edldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başkan Neçirvan Barzani'nin, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın terörle mücadelesinde ABD'nin sunduğu destek ve yardımlarından dolayı Kürdistan Bölgesi adına Lindsey Graham'a teşekkür ettiği belirtildi.

Başkan Neçirvan Barzani'nin, Amerikan heyetine, Irak'ın sorunlarını çözmenin yolunun, Erbil ile Bağdat arasındaki diyalogtan ve Irak anayasasını işetmekten geçtiğini vurguladığı ifade edildi.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye’nin Rojava harekatı sırasında Demokratik Suriye Güçleri’ne verdiği destek ile de tanınıyor.