ABD'nin Erbil Başkonsolosu Palladino'dan duygusal veda

05-07-2022
Rûdaw
Etiketler Robert Palladino ABD Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Görev süresi dolan  ABD'nin Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Robert Palladino, veda mesajı yayınladı. Palladino, mesajında Kürdistan Bölgesi’nin 30 yılda çok ilerleme kaydedildiğini ve bununla gurur duyulması gerektiğini söyledi.

Mesajında " Veda etsem de sizi asla unutmayacağımı bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

1 yıl önce ABD'nin Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu görevine atanan Robert Palladino, yayınladığı duygu dolu  veda mesajında  "Geçen yıla dönüp baktığımda Kürdistan'ın beni değiştirdiği sonucuna vardım. Bugün kalbime Kürdistan halkına karşı derin bir sevgi ve sonsuz saygı aşıladım.  Bana ve Amerikalı arkadaşlarıma karşı olan misafirperverliğiniz unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

"Özellikle dolma ve köfteyi özleyeceğim” diyen Palladino mesajını şöyle sürdürdü: “Güzel birliktelik kültürünüz için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sizi iyi bir insanın ellerine emanet ediyorum. Yerime geleni sıcak karşılayacağınızdan eminim. Ağustos ayı başında, yeni konsolosu tanımak için sosyal medya hesaplarımızı takip edin…” 

Paladino mesajında Kürdistan Bölgesi’nin kat ettiği gelişmelerden övgüyle bahsetti: "Kürdistan Bölgesi son 30 yılda çok yol kat etti ve gurur duyacağı çok şey var. Demokrasi süreci uzun ve zor ama ABD burada olacak ve yanınızda olacak."

Mesajının sonunda ABD'nin Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Robert Palladino " Amerika Birleşik Devletleri burada sizinle birlikte olacaktır. Başkent Washington’da haklarınızı savunacağıma emin olabilirsiniz. Eğer bir kez daha talep edilirse, bu ilişkileri daha ileriye taşımaya hazırım. Sizler, bende sonsuza kadar sürecek bir dostluk yarattınız. Amerika Birleşik Devletleri ve Kürdistan Bölgesi şimdi ve gelecekte birlikte daha iyi olacaktır" ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli