Başkan Barzani: Irak’taki kriz diyalog ile çözülür

05-06-2022
Rûdaw
Etiketler Başkan Barzani İngiltere Mark Bryson Richardson Kürdistan Bölgesi Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson Richardson ile yaptığı görüşmede, Irak’taki krizin anayasaya bağlılık ve diyalog ile çözülebileceğini söyledi.

Başkan Barzani’nin Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Mesud Barzani bugün Erbil’in Selahaddin ilçesindeki konutunda İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson Richardson ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Erbil Başkonsolosu David Hunt’ın da katıldığı görüşmede, Irak’taki siyasi süreç, yeni hükümetin kurulması önündeki sorunlar ve engeller değerlendirildi.

Irak Federal Yüksek Mahkemesi’nin Kürdistan petrol ve gaz yasasına ilişkin kararın da gündeme geldiği görüşmede Başkan Barzani, “Irakta’ki kriz ve sorunların çözümü anayasaya bağlılık ve diyalogtan geçer” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi durumu değerlendiren ve Kürdistan’daki bileşenlerin haklarına da değinen Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan tüm bileşenlerin haklarının korunmasına bağlı kalacaklarını teyit etti.

Mark Bryson Richardson ise, Başbakan Mesrur Barzani’nin Londra ziyaretine atıfta bulunarak İngiltere’nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerin güçlendirilmesine bağlı olduğunu yineledi.


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli