Kürdistan ve Irak’taki Şiiler için bayram bugün başladı

05-06-2019
Rûdaw
Etiketler Bayram şii Suni Kürdistan Irak
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Şii mezhebine mensup kişiler bugün Bayramın 1’inci gününü kutladı.

 

Müslüman aleminin büyük kısmı 4 Haziran gününü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olarak kutladı. Ancak Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki Şiiler bugün yani 5 Haziran’da bayram kutlamalarına başladı.

 

Rûdaw Süleymaniye muhabiri Erkan Ali, kentteki Şiilerin bu sabah Hüseyniye Camisine gelerek bayram namazı kıldığını söyledi.

 

Şii ve Sünnilerin bayramı farklı günlerde karşılamaları hakkında Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Hüseyniye Hakim Camii imam hatibi Ebu Ali, “Bayram ayrı günlere denk gelse de öenmli olan aynı dine mensup olmamızdır. Aralarında hiç fark yok, sadece itaat ve ibadet formüllerinde değişiklikler söz konusu. Bizde bayram namazı iki rekâttir ama birinci rekâttan sonra 5 (Kunut) dua okuyoruz, ikinci rekattan sonra ise 4 dua okunuyor” dedi.

 

Ebu Ali, “Şii ve Sünni mezhepleri arasındaki ortak paydalar farklı paydalardan çok daha fazla. Allah’ımız bir, Kuran’ımız bir, Peygamberimiz aynı, Kıblemiz aynı. Hepimize iyilik yapmamız için emrediliyor, kötülüğe karşı çıkmamız isteniyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli