PAK: Trafo değil, bomba!

05-06-2015
Rûdaw
Etiketler PAK HDP
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Kürdistan Özgürlük Partisi (Partîya Azadîya Kurdistanê - PAK) Diyarbakır, Bingöl ve Erzurum’da yaşanan olayları kınadı.

 

PAK Basın ve İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Bugün HDP Diyarbakır mitinginde bir patlama yaşanmıştır. Gelen ilk bilgiler patlamanın bir trafo patlaması olmadığı, bir  bomba patlaması olduğu yönündedir” denildi.

 

Açıklamada, “Karanlık güçlerin bütün bu provokasyon amaçlı saldırılarını bir kez daha nefretle lanetliyoruz. Halkımızı   her türlü provakasyona karşı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2 gün önce HDP’nin seçim aracını kullanan Hamdullah Öğe, kimliği belirsiz kişi veye kişilerce öldürülmüştü.

 

Dün de HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Erzurum'daki mitingi öncesi olaylar çıkmış, Aydın Taşkesen adlı bir HDP üyesi yakılmak istenmişti.

 

PAK Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mustafa Özçelik'in, “Yapılan saldırılar ırkçı-faşist saldırılardır” ifadesini kullandığı belirtildi.

 

Açıklamada, “Bu tür provokasyonlar ile gerginlik ve şiddet körüklenmek istenmektedir. Bu senaryoları daha önceleri de defalarca yaşadık. Bir kez daha devlet yetkililerine çağrı yapıyoruz: Bu saldırıları yapanlar bulunup cezalandırılmazsa, devletin kendisi sorumlu kabul edilecektir” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli