Göbeklitepe Almanya’da tanıtılacak

05-03-2019
Rûdaw
Etiketler Göbeklitepe Girê Miraza Almanya tanıtım
A+ A-

Haber Merkezi - Göbeklitepe (Girê Miraza) 53’üncü Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda tanıtılacak.

 

Bu yıl 53'üncüsü düzenlecek Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda Göbeklitepe'nin tanıtımına ağırlık verilecek.

 

Dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından biri olan Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda Türkiye ve Kürt illerindeki “cazip tatil” ve “kültürel ve tarihi zenginlikler” tanıtılacak. Turizmcilerin fuardaki faaliyetlerinin “2019'da 50 milyon turist” hedefine katkı yapması bekleniyor.

 

Dünyanın prestijli turizm fuarları arasında gösterilen ITB Berlin, 6 Mart’ta 53'üncü kez kapılarını açacak. Türkiyeli turizmciler fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanan 2 bin metrekarelik alanda yerini alacak. Turizmciler, Türkiye’nin en önemli pazarlarından birisi olan Alman turizm pazarına ve diğer ülkelerden gelecek konuklara Türkiye’yi anlatacak.

 

2019’a ilişkin projeksiyonlarda Türkiye’ye Almanya’dan gelecek turist sayısında artış beklenmesi dikkati çekerken, turizmcilerin fuardaki faaliyetlerinin Türkiye'nin 2019'da 50 milyon turist hedefine katkı yapması bekleniyor. Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelere kıyasla uygun fiyata tatil imkanı sunan Türkiye, Alman turistler arasında cazip olmaya devam ederken kültürel ve tarihi zenginlikler Türkiye ve Kürt illerinin gidilecek güzel destinasyonlar arasında yer almasını sağlıyor.

 

Göbeklitepe'nin (Girê Miraza) tanıtımına ağırlık verilecek

 

Fuardaki Türkiye standında deniz, sahil ve kum turizminin yanı sıra kültür turizmi olarak Göbeklitepe’ye de geniş yer ayrıldı. Urfa şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan Göbeklitepe, dünyanın orijinal haliyle günümüze kalmış en eski tapınağı olarak kabul ediliyor.

 

Ziyaretçilere UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne alınan Göbeklitepe anlatılarak bölgeye daha fazla yabancı turist çekilmesi hedefleniyor.

 

Fuara Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılarak Türkiye standının açılışını gerçekleştirecek. Bakan Ersoy fuarın ikinci gününde bir basın toplantısıyla Türkiye'nin turizm hedeflerinin yabancı gazetecilere anlatacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli