NEWROZ – Kürt kıyafetleri yok satıyor

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılacak Newroz Bayramı kutlamalarına katılacak kadın ve erkekler, Kürt ulusal kıyafeti diken atölyelere akın etti.

 

Türkiye’de PKK ile hükümet arasında barış görüşmeleri sürerken, halkı Newroz heyecanı sardı.

 

Bu yıl abdullah Öcalan’ın vermesi beklenen barış mesajı nedeniyle özel bir anlam yüklenen kutlamalara rengarenk kıyafetlerle katılmak isteyenler, kıyafet diktirmeye başladı. Kentteki ulusal kıyafet diken atölyelere adeta akın eden kadınlar, kiras û xiftan, erkekler ise şal û şapik için sıraya girdi.

 

Rûdaw’a konuşan Romans Giyim’in çalışan Ronahi Terzi, ilgiden oldukça memnun. Kıyafet fiyatlarının 50-200 lira arasında değiştiğini belirten Terzi, “Newroz ve 8 Mart’ta renkleri ile katılmak isteyenleri bekliyoruz” dedi.

 

Hefreng Giyim’in sahibi Emrullah Zümrüt ise, Avrupa ülkelerinden, hatta Japonya’dan dahi giysi siparişi aldıklarını söyledi. Siparişleri yetiştirmek için daha fazla mesai harcadıklarını ifade eden Zümrüt, şöyle devam etti:

 

“Kürdistani kıyafetlere talebin yoğun olmasının bir diğer nedeni de iç güvenlik paketindeki yerel kıyafet ve örgüt üniformasını andıran kıyafet ibarelerine olan tepkiden kaynaklanıyor.”