Hakkari’de kar festivali: Yılmaz Erdoğan ve Anadolu Ateşi katılıyor

05-02-2022
Etiketler Hakkari Yılmaz Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari’de bugün ve yarın Merga Bütan Kayak Merkezi’nde 4. kez kar festivaline ev sahipliği yapacak.

Kar Festivali; Valilik, Belediye, Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm il müdürlükleri ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) destekleriyle düzenlenecek.

Valilik ve Belediyenin koordinasyonunda, ilgili kurumların iş birliğiyle bugün ve yarın (6 Şubat) Merga Bütan Kayak Merkezi'nde festivalin dördüncüsü düzenlenecek.

Spor ve yerel yarışmalar ile kayak gösterisinin yapılacağı festivalde, Yılmaz Erdoğan, Gece Yolcuları ve Aydın Aydın gibi sanatçılar konser, gösteri ve söyleşileriyle yer alacak. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ve Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu da gösteri sunacak.

Festivalin düzenleneceği kayak merkezinde de son hazırlıklar tamamlandı. Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı merkezde, araçlar için 2 noktada park alanları oluşturuldu.

Belediyenin de festival boyunca ziyaretçilere ücretsiz ulaşım hizmeti vereceği bildirildi.

"İli turizmine büyük katkı sağlayacak"

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, İran ve Irak'a sınır komşusu olan Hakkari'nin bu yönüyle önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Kentin yılın her döneminde farklı güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırladığını aktaran Taş, şunları kaydetti:

"Burada yılın en az 6 ayı kayak yapılabiliyor. Kentimiz, ülkemizde kayakla en erken tanışıp en geç vedalaşan illerin başında gelmektedir. Hakkari kar kalitesiyle kayak ve kış sporları için oldukça elverişlidir. Merga Bütan Kayak Merkezi de kentimizin kış turizmine hizmet veriyor. Valilik ve Belediyemiz tarafından organize edilen festivale kentten ve farklı illerden yoğun ilginin olduğunu gözlemliyoruz. Bu festivalin her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimiz ve bölgemizin turizmine büyük katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Festivali organize eden Valiliğimize ve tüm kurumlarımıza teşekkür ederiz."

“İran ve Irak'tan buraya ilgi var”

Vangölü Havzası Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Turan Şimşek de kentin turizm ve cazibe merkezi olması yolunda devletin ciddi yatırımlarının olduğunu savunarak şöyle konuştu:

"İl dışından, İran ve Irak'tan buraya ilgi var. Hakkari'nin geleceği turizmle şekillenecektir. Bu etkinliklerden esnaf da fayda görüyor, şehir canlanıyor.

Festivale yaklaşık 15 bin kişinin katılacağını tahmin ediyoruz. Festivalde güzel ve huzurlu bir Hakkari mesajını Merga Bütan Kayak Merkezi'nden bütün Türkiye'ye hatta dünyaya vermek istiyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli