Bahçeli’nin adına Diyarbakır’da ‘hatıra ormanı’ kurulacak

05-01-2022
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Mimarlar Odası Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adına Diyarbakır’da hatıra ormanı oluşturulacak.

210 dönüm arazi üzerine kurulacak ormana 10 bin fidan dikilecek. 10 bin fidanın her birine çatışmalarda ölen askerlerin isimleri verilecek.

Tigris Haber’in bildirdiğine göre MHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Kırklar Dağı mevkiinde, “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” adıyla oluşturulacak olan alanda, MHP’nin Ocak ayı bitmeden ağaç dikimini bitirmesi bekleniyor.

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, geçtiğimiz günlerde kurulacak ormanla ilgili bilgi verirken “Bunda, emeği geçen İl Valisi Münir Karaloğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Yine emeği geçen Orman İşletme İl Müdürü Metin Eratilla’ya çok çok teşekkür ediyorum. Onların da katkıları büyüktür. Kendilerine buradan ayrıca minnettarız” ifadelerini kullandı. Bu sözler nedeniyle Karaloğlu’nun orman için MHP’ye yer tahsis ettiği öne sürüldü.

“Neden Amed gibi bir yerde Devlet Bahçeli?”

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi de önceki gün, Diyarbakır Valisi ve Kayyumu Münir Karaloğlu’na yönelik sert ifadeler kullanmıştı. Odadan yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Geçmişten bugüne Kırklar Dağı için söz söyleyen ve en pirüpak olan tek kurum biziz. O zaman sözümüzü net söyledik ve size de söylüyoruz. Sizden önceki kayyım Kırklar Dağı'nı yıktı ve oraya yeni rant alanları kurdu. Hukuksal süreç başlattık ve o davayı kazandık. Sizin de yapmanız gereken o yapıyı yıktırmaktı. Fakat siz bundan kaçtınız. Üstüne oraya bir hatıra ormanı yapacakmışsınız. Adını da 'Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı' koyacakmışsınız. Neden Amed gibi bir yerde Devlet Bahçeli? Bahçeli Kürtlere karşı konuşan biri. Kürt düşmanı biri. Kamuoyuna, Kürt toplumuna karşı suç işliyorsunuz. Diyarbakır halkına karşı onlarca emek vermiş ve halkı temsil eden yüzlerce yazar ve sanatçı varken neden Devlet Bahçeli?”

MHP Diyarbakır: Hepimiz Kürdüz

MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ise yaptığı yazılı açıklama ile Mimarlar Odası’na tepki gösterdi. Kayaalp açıklamasında şöyle dedi:

“Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı olarak Yönetim ve nerdeyse bütün üyelerimiz Diyarbakırlı olup Kürt kökenli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin Kürt kökenli vatandaşlarımızla ilgili sayısız açıklamaları bulunmaktadır. Bunlardan sadece bir tanesini söyleme gereği duyuyoruz, Kürt kökenli kardeşlerimiz, milletimizin kopmaz birer mensubudur. PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi bir görmek cinayettir. Genel Başkanımızın Kürt kökenli kardeşlerimiz ile ilgili olumsuz hiçbir açıklaması yoktur. Bahse konu meslek odasının Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi olarak PKK terör örgütünü mü görmektedir, rahatsızlıkları bundan mı kaynaklıdır? Diyarbakır'da yapılmakta olan bir hatıra ormanına Genel Başkanımızın isminin verilmesi bu şahıslara neden bu kadar dokunmakta ve rahatsız etmektedir. Tüm ömrünü Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine hizmet etmeye adamış Liderimizin isminin verileceği hatıra ormanını biz Diyarbakırlılar olarak gururla karşıladık. Bu konuda malum oda, halkı kin ve nefrete teşvik ettiklerinin farkındalar mı? Yaptıkları açıklamalarının suç olduğunu biliyorlar mı? Valimizin "Diyarbakır Sahipsiz Değildir" açıklamasının neresi yanlış? Diyarbakır'ın sahibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Türk Milletidir. Valimize Diyarbakır'a yapmış olduğu hizmetlerden ötürü kendilerine teşekkür ederiz. Yaptığı olumlu her hizmetin arkasında olacağımızın bilinmesini de isteriz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de kurtarılan Fevziye Emin Seydo

Sudani'nin Danışmanı: Gazze'ye kaçırılan Ezidi kadını Rûdaw aracılığıyla bulduk

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’nin danışmanı IŞİD tarafından kaçırıldıktan 10 yıl sonra Gazze’de bulunan Ezidi kadının bulunmasında Rûdaw’ın rolünden bahsetti.