Gülistan Doku bir yıldır bulunamıyor

05-01-2021
Rûdaw
Etiketler Dersim Gülistan Doku Bir yıldır kayıp
A+ A-

Haber Merkezi - Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku soruşturmasında bir yıldır sonuç alınmadı. Bir yıldır kayıp olan Gülistan Doku bulunamadı.

Diyarbakırlı Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinde Dersim’de kayboldu. Doku’nun kaybolmadan önce erkek arkadaşı Zaynal Abarakov ile tartıştığı tespit edilmişti.

Munzur Barajında aylarca aranmasına rağmen bulunamayan Gülistan Doku'nun baş şüphelisi Zaynal Abarakov'un yargılanmamasına tepki gösteren aile, kızlarının akıbeti belli olmayana kadar olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Dersim’de Seyit Rıza heykelinin olduğu meydanda konuşma yapan anne Bedriye Doku, “Benim ciğerim yandı başkasının ki yanmasın. Burası İstanbul, Ankara, İzmir değil, nasıl kızım bulunmaz. Ben kızımı Dersim’e emanet ettim. Devlete teslim ettim, polise teslim ettim. Kuzumu ne yaptılar, başına ne getirdiler. Evimi yaktın kızım gel. Evimi yaksaydın plastik çadır açar yaşardım. Ciğerimi yaktın. Ne gecemiz ne gündüzümüz kaldı. Gülistan’ı ne yaptılar, nereye götürdüler. Gülistan suda yok. Kızın intihar etti dediler. Kızım iki gün önce aramıştı. Anne üç hafta sonra geleceğim demişti. Gece 1’de kara haberini aldık. Bir yılı bitti hala ortada yok. Uykudan kaldırmaya kıyamıyordum. Kim sebep olduysa ciğerleri yansın” dedi.

Dersim Kadın Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, baş şüpheli Zeynal Abarakov'un soruşturma davasına dahil edilmediği belirtildi.

Açıklamada, “Gülistan ne oldu? Zeynal’ı neden koruyorsunuz? Gülistan’ı neden sadece suda arıyorsunuz?” denildi.

Basın açıklamasına, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve Gülistan Doku’nun ailesi katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli