Süleymaniye Valisi işbaşında

05-01-2015
Rûdaw
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye ilinin yeni valisi Aso Feredun, bugün resmi olarak göreve başladı.

 

Süleymaniye Valisi’nin görece başlaması dolayısıyla yapılan basın toplantısında konuşan Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani,  “Aso Feredun bütün Süleymaniye halkının temsilcisi olacaktır” dedi.

 

Talabani, Süleymaniye’nin gelişmesi için hükümet olarak yeni valinin çalışmalarını destekleyeceklerini belirtti.

 

Değişim Hareketi (Goran) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında yapılan anlaşmaya dikkat çeken Talabani, bu çerçevede siyasi sorunları ortadan kaldıracaklarını ve Süleymaniye’ye hizmeti öne çıkaracaklarını ifade etti.

 

Süleymaniye eski valisi Bahroz Hama Salih ise, “Başlattığımız projeler tamamlanırsa, Süleymaniye dünyanın gelişmiş şehirleri arasında yer alacaktır” dedi.

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Değişim Hareketi (Goran), 11 Aralık 2014’te Süleymaniye ve Halepçe illerinin valilikleri konusunda yapılan onlarca toplantının ardından anlaşmaya varmıştı.

 

Anlaşmaya göre, 4 yıllık dönemin ilk iki yılında Süleymaniye  Valisi KYB'den Halepçe Valisi ise Goran'dan olacak.

 

İslami Birlik (Yekgırtu), İslami Toplum (Komal) ve Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi, KYB ve Goran arasında koltukların paylaşılmasına tepki göstererek, anlaşmanın sağlandığı toplantıyı terk etmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli