‘Kızıl Kürdistan’ Türkçe altyazısı ile bir kez daha Rûdaw’da

04-12-2020
Rûdaw
Kızıl Kürdistan haritası
Kızıl Kürdistan haritası
Etiketler Kızıl Kürdistan Kurdistana Sor Vekil Mustafayev Belgesel Laçin
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Senaristliğini ve yönetmenliğini Kürt gazeteci-yazar Salih Kevirbirî’nin üstlendiği “Kızıl Kürdistan” (Kürdistan a Sor ) adlı belgesel filmi, bu kez de Türkçe altyazılı olarak Rûdaw Türkçe’de.

Çekimleri Ermenisten, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya , İtalya ve İsveç'te gerçekleştirilen 48 dakikalık “Kızıl  Kürdistan” adlı belgesel 2014 yılında hazırlandı.

İlk kez 2015 yılında Rûdaw TV’de yayınlanan belgesel, 1923’te Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği döneminde kurulan Kürdistan Kazası (Kızıl Kürdistan) ve Sovyetler dağılmadan önceki dönemi anlatılıyor.

“Kızıl Kürdistan” belgeselinde Vekil Mustafayev, Nadir Nadirov, Kinyazê İbrahim, Ramazanê Seyit, Hejarê Şamil, Kamiz Şeddadi, Emerikê Serdar, Miraze Cemal, Yura Nabiyev, Temure Halil, Miraze Cemal gibi Kürt gazeteci, yazar, profesör ve şahsiyetlerin görüşlerine yer veriliyor. Yine o dönemin tanıkları tarihe ışık tutacak konuşmalar yapıyor.

"Kızıl Kürdistan" belgeseli bu akşam Erbil saati ile 21:00'da Rûdaw Türkçe'nin sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanacak.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli