Irak Gazeteciler Sendikası: Rûdaw’ın aldığı ödül çok önemli

Erbil (Rûdaw) – Irak Gazeteciler Sendikası Başkanı ve Arap Gazateciler Birliği Genel Sekreteri Mueyyed Lami, BM’nin Rûdaw’a verdiği “Ricardo Ortega Bronz Ödülü”ne ilişkin, “Bu ödül Rûdaw’ın hem yurt içinde ve hem de uluslararası alandaki etkinliğini de gösteriyor” dedi.

 

Rûdaw bültenine katılan Mueyyed Lami, “Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden bir medya organının böylesine önemli bir ödül alması son derece sevindirici ve önemli bir haber. Bu ödül Rûdaw’ın hem yurt içinde ve hem de uluslararası alandaki etkinliğini de gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Bu ödül Rûdaw’ın etkili bir mesleki ve ciddi çalışma disiplinine sahip olduğunun göstergesidir” diyen Lami, “Böylesine saygın bir ödülün alınması Irak ve Kürdistan’daki diğer medya kanallarını da olumlu anlamda etkileyecektir. Diğer kanallar da daha iyi çalışmak ve performanslarını yükseltmek için çabalayacaklardır” dedi.

 

Mueyyed Lami, Rûdaw’ı hem görsel ve hemde dijital ortamdan takip ettiğini belirterek, “Bu seviyeye ulaşmış olması önemli. Aynı mesleki, ciddi çalışmanın ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Irak Gazeteciler Sendikası olarak Rûdaw’ı desteklediklerini belirten Lami, “Gerek Irak geneli ve gerekse de uluslararası alanda çalışmaları için Rûdaw’a hertürlü kolaylığı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

 

BM’den Rûdaw’a ödül

 

Birleşmiş Milletler (BM), her yıl düzenlenen ve dünyanın en iyi gazetecilik faaliyetlerine verilecek saygı ödüllerinden birini bu yıl Rûdaw Medya Grubu’na verecek.

 

BM Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenecek ödül töreni 6 Aralık’ta New Yokr’taki genel merkezde gerçekleştirilecek.

 

Törende Rûdaw’ın BM muhabiri Mecid Nizameddin Gıli de “Dünya Efrin’e karşı sessiz” başlıklı haberiyle BM’nin “Ricardo Ortega Bronz Ödülü”nü alacak.