ABD'de Başbakan Mesrur Barzani aleyhine açılan dava reddedildi

Erbil (Rûdaw) – ABD'de Başbakan Mesrur Barzani ve ailesinden birkaç kişinin aleyhinde açılan bir davanın “temelsizolması gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin resmi internet sitesi, ABD Mahkemesi'nin Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve ailesinden çok sayıda kişiye karşı açılan davayı reddettiğini duyurdu.

İnternet sitesindeki habere göre, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü, Washington'daki Federal Mahkeme yargıcı Randolph Moss, Başbakan Mesrur Barzani ve ailesinden 63 kişi aleyhine açılan dava ve suçlamaları, iddiaların temelsiz ve asılsız olması nedeniyle tamamen reddetti.

Açıklamada, "Davanın Almanya'da bir mahkeme tarafından suçlu bulunmuş bir kişi tarafından yönetildiği" belirtildi.

Açıklamaya göre Yargıç Moss, "mahkemede suçlamaları yöneltenlerin bu temelsiz iftiralarına devam etmeleri halinde en sert şekilde cezalandırılacakları" uyarısında bulundu.

ABD'deki duruşmalara Kürdistan Hükümeti'nin hukuki temsilcilerinin de hazır bulunduğu ifade edilen açıklamanın devamında, hukuki temsilcilerin bu suçlamaların Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerinin arifesinde başlatılan siyasi bir kampanyanın parçası olduğuna ve mahkemeyi siyasi amaçlar için kötüye kullanma girişimi olduğuna dikkat çektikleri kaydedildi.