ABD'de Başbakan Mesrur Barzani aleyhine açılan dava reddedildi

4 saat önce
Rûdaw
Etiketler Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi ABD Başbakan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD'de Başbakan Mesrur Barzani ve ailesinden birkaç kişinin aleyhinde açılan bir davanın “temelsizolması gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin resmi internet sitesi, ABD Mahkemesi'nin Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve ailesinden çok sayıda kişiye karşı açılan davayı reddettiğini duyurdu.

İnternet sitesindeki habere göre, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü, Washington'daki Federal Mahkeme yargıcı Randolph Moss, Başbakan Mesrur Barzani ve ailesinden 63 kişi aleyhine açılan dava ve suçlamaları, iddiaların temelsiz ve asılsız olması nedeniyle tamamen reddetti.

Açıklamada, "Davanın Almanya'da bir mahkeme tarafından suçlu bulunmuş bir kişi tarafından yönetildiği" belirtildi.

Açıklamaya göre Yargıç Moss, "mahkemede suçlamaları yöneltenlerin bu temelsiz iftiralarına devam etmeleri halinde en sert şekilde cezalandırılacakları" uyarısında bulundu.

ABD'deki duruşmalara Kürdistan Hükümeti'nin hukuki temsilcilerinin de hazır bulunduğu ifade edilen açıklamanın devamında, hukuki temsilcilerin bu suçlamaların Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerinin arifesinde başlatılan siyasi bir kampanyanın parçası olduğuna ve mahkemeyi siyasi amaçlar için kötüye kullanma girişimi olduğuna dikkat çektikleri kaydedildi.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Sunucusu Renj Sengawi ile Rûdaw muhabiri Dilnya Rahman

Rûdaw üç uluslararası W3 ödülüne layık görüldü

Rûdaw Medya Grubu, 2024 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde üç W3 Gümüş Ödülü kazanarak bir başka başarıya imza attı. "Legel Renj" (Renc ile Birlikte) programı iki ödül kazanırken, “Salek la Şer” (Bir Yıl Savaş) belgeseli bir ödüle layık görüldü.