Mesrur Barzani: Seçeceğiniz vekiller kendini halkın çıkarları için feda etmeli

04-10-2021
Etiketler Mesrur Barzani Bağdat Irak Seçimleri 2021 KDP
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – KDP Politbüro üyesi Mesrur Barzani, “Bağdat’a göndereceğimiz vekiller kendisini halkın ve ülkenin çıkarları için feda etmeli. Kürdistan’ı kendi ve hizbi menfaatlerine kurban edenler değil” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Mesrur Barzani, partisinin başkent Erbil’de düzenlenen seçim mitingine katıldı.

“Biz kendimizi her zaman halkın hizmetçisi gördük. Hiç bir zaman bir bölge veya tarafa ağa yada aza olalım demedik” diyen Barzani, KDP’nin başından beri Kürdistan’da her kesin haklarını korumayı ve ayrım yapmaksızın tüm bileşenleri ve tüm bölgelerene hizmet götürmeyi amaçladığını söyledi.

10 Ekim’de yapılacak olan Irak Parlamento seçimlerinin önemine vurgu yapan Barzani, “Bağdat’a nasıl vekiller göndereceğimizi bilmemiz gerekiyor. Vekillerimiz, Kürdistan Bölgesi’nin şu ana kadar uygulanmayan anayasal hakları için savaşan kjimseler olmalı. Bağdat’a göndereceğimiz vekiller kendisini halkın ve ülkenin çıkarları için feda etmeli. Kürdistan’ı kendi ve hizbi menfaatlerine kurban edenler değil” ifadelerini kullandı.

Irak hükumeti tarafından ihlal edilen ve yerine getirilmeyen çok sayıda dosya ve karar olduğunu vurgulayan Mesrur Barzani, “Kürtlerin ve Kürdistan’ın tüm sorunu bütçe ve maaş meselesi değil. Bunu bu kadar küçültemeyiz. Bizim mücadelemiz de asla sadece bu halkın elde edilmesi için olmadı. Evet, halkımızın daha iyi yaşam koşullarına sahip olmasını ve Kürdistan’ın günden güne gelişmesini istiyoruz. Fakat bunun dışında hala gerekleri yerine getirilmeyen bir çok hakkımız da var. Bunlar için de mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Irak Anayasasında 140’ıncı Madde diye adlandırılan Krüdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelere de değinen Barzani, “Tartışmalı bölgeler Kürdistan’ın bir parçası ki bu konudaki anayasa maddesi hala uygulanmış değil. Vekillerimiz bu bölgelerin kaderi için Bağdat’a her türlü çabayı sarfetmeli” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli