Rojavalı Ermeniler Karabağ savaşını yakından takip ediyor

04-10-2020
Rûdaw
Etiketler Rojava Ermeni Azerbaycan Ermenistan savaşı
A+ A-

Kamışlo (Rûdaw) - Rojava’daki Ermenilerin gözü kulağı Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ’da devam eden savaşta.

Rojava’daki Ermeniler, Suriyeli savaşçıların Türkiye tarafından Ermenilere karşı savaşmak için Karabağ’a gönderilmesine tepki gösteriyor.

Kamışlolu Ermeni vatandaş Hagob Donabidyan, Ermenistan’daki yakınlarıyla saat başı görüşerek durumları hakkında bilgi alıyor.

Rûdaw’a konuşan Hagob Donabidyan, “Biz varız ve olmaya devam edeceğiz. Erdoğan silahlı grupları getirerek Suriye’yi yıktı. Şengal’de de katliam yaptılar. Libya’ya da gitti şimdi de Ermenilerle savaşmak için Azerbaycan’a gidiyorlar. Edoğan kan akıtılmasını seviyor” dedi.

Kamışlo’daki Ermeni klisesi ayininde bu haftanın konusu Ermenistan-Azerbaycan savaşı. Papaz Andranik Serkisyan, Suriyeli silahlı grupların Ermenilerle savaşmak üzere Karabağ’a gönderilmesine tepki gösteriyor.

Ermenilerin Rojava’daki temsilcisi Andranik Serkisyan, “Silahlı grupların Ermenilerle savaşmak üzere gönderilmesini reddediyoruz. Bu saldırı insan hakları ve adalete yöneliktir. 1915 yılında büyük bir facia yaşadık. Halklardan isteğimiz hakkın yanında yer almalarıdır” ifadlerini kullandı.

Rojava genelinde Kamışlo’da 520 aile, Haseke’de 260 aile, Derik’te 67 aile bulunuyor. Ayrıca Grê Spi’deki 17 aile savaş nedeniyle Halep’e göç etti. Sere Kaniye’deki 18 aileden de sadece 1 aile kaldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli