Süleymaniye’de SİHA saldırısında öldürülenlerin kimlikleri belli oldu!

04-09-2024
Etiketler Süleymaniye SİHA Xelekan Kameran Osman cpt
A+ A-

Haber Merkezi – Süleymaniye’de SİHA saldırısında hayatını kaybedenlerin 3 kişinin kimlik bilgileri açıkladı.

Süleymaniye’nin Dukan ilçesinde SİHA'lar bir aracı hedef aldı. Hedef alınan araçta patlama meydana geldi ve ardından alev aldı. Araçta bulunan 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu.

Toplumsal Barış Timleri (CPT), SİHA saldırısında hayatını kaybedenlerin bir baba ile iki oğlu olduğunu duyurdu.

CPT’den Kameran Osman, Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Xelekan’daki bombardımanda hayatını kaybedenlerin aynı aileden olduğunu” belirtti.

Osman, “Muzaffer Hüseyin Xıdır Awla, Pişder ilçesine bağlı Sengeser nahiyesinin Maxomezinan köyünden. O ve iki oğlu hayatını kaybetti. Haciawa Meydanı’ndan silah alım satım işi yapıyordu. Saldırıda Muzaffer Hüseyin’in oğulları 18 yaşındaki Muhammed ile 14 yaşındaki Mubin de hayatını kaybetti. Muhammed 12’nci sınıf öğrencisiydi” dedi.

Ne olmuştu?

Olay bugün Xelekan nahiyesi ile Mergepaşa köyü mevkiinde meydana geldi. Dukan ilçesinin Xelekan nahiyesi mevkiinde öğleden sonra TSK'ya ait olduğu tahmin edilen bir silahlı insansız hava aracı (SİHA) bir aracı bombaladı.  

Rûdaw'a konuşan Dukan Kaymakamı Sirwan Serhad bombalandıktan sonra alev alan araçtaki 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Rûdaw'a konuşan Serhad, “Araçta bulunan baba Muzafer Hüsseyin Hıdır Awla, Muhammed ve Mubin adındaki iki oğluyla birlikte şehit oldular” dedi.   

Xelekan Nahiye Müdürü Kameran Abdullah ise Rûdaw’a yaptığı açıklamada araçta hayatını kaybeden 3 kişinin cesetlerinin yandığını ve tanınamaz halde olduğunu belirtti.

Bombardımanın gerçekleştiği bölgede olaya şahit olanların çektiği video Rûdaw’a ulaştı. Videoda bombardıman ardından alev alan aracın çevredeki şoförler tarafından, yangın söndürme tüpleriyle söndürülmeye çalışıldığı görülüyor.

Xelekan Nahiyesi Sağlık Müdürü Hawkat Melbend, otomobildeki 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, cesetlerin yanık olmasından kaynaklı kimlik tespiti yapamadıklarını söyledi.

Olay yerine çok sayıda güvenlik güçleri ile ambulans nakledildi.

Saldırı hakkında inceleme başlatıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

Irak ile Kürdistan Bölgesi yetkilileri arasında üst düzey görüşme

Irak Başbakanlığında ekonomiden sorumlu bakanların yer aldığı heyet Kürdistan Bölgesi hükümet yetkilileriyle başkent Erbil’de toplandı. Görüşmelerde Erbil ile Bağdat arasındaki birçok husus ele alındı.